aprilie 2015
Platforma de Teatru Politic, 2015
Miercuri, 8 aprilie 2015, la ora 19.30, vă aşteptăm la spectacolul După Traian şi Decebal. (Din filele istoriei gay în România).  Spectacolul se va juca în cadrul Platformei de Teatru Politic 2015 la Teatrul LUNI de la Green Hours. Intrarea este liberă, pe baza de rezervare.

Cum "se trăia gay" înainte de 1989 în România? Care erau ritualurile de socializare şi structurile de oprimare? Care erau efectele articolului 200 care pedepsea, cu închisoarea de la 1 la 5 ani, relaţiile sexuale între persoanele de acelaşi sex? Cum au continuat abuzurile împotriva dreptului la reprezentarea identităţii după 1989? După Traian şi Decebal. (Din filele istoriei gay în România) este un fragment de istorie underground a fenomenului homosexualităţii înainte şi după 1989. Paradoxurile cenzurii au funcţionat perfect. Deşi era interzis, a existat o viaţă gay în România.


Platforma de Teatru Politic 2015 este un proiect teatral şi educaţional care îşi propune să arhiveze, să documenteze şi să dezbată, prin intermediul unor spectacole de teatru şi ateliere, istorii marginalizate şi ignorate adesea de sisteme care îşi produc propriile naraţiuni de legitimare, pentru a-şi justifica pactul cu "istoria convenabilă". Istorii personale ale celor pe care nu-i găsim în manuale, în conferinţe, tratate şi luări de poziţie instrumentate politic pentru a servi macro-naraţiunii sistemului care adoptă istoria unică, "istoria de obedienţă" în faţa structurilor de putere.

 După Traian şi Decebal. (Din filele istoriei gay în România)
De / cu: Paul Dunca, Mihaela Michailov
Scenografia: Andrei Dinu
Producţia: Salonul de Proiecte, Bucureşti

Intrarea la toate spectacolele şi evenimentele din cadrul Platformei de Teatru Politic va fi gratuită şi toate evenimentele vor include discuţii cu publicul. Contact rezervări: Andrei Şerban (0728839007, [email protected]), Katia Pascariu (0728072362, [email protected])

Platforma de Teatru Politic 2015 este un proiect finanţat printr-un grant oferit de Norvegia, Islanda, Liechtenstein şi Guvernul României (eeagrants.org, fonduri-diversitate.ro, artapolitica.ro/platformadeteatrupolitic2015).

Parteneri: Noproductions, Colegiul Naţional Bilingv "George Coşbuc", Teatrul LUNI de la Green Hours, Centrul de Teatru Educaţonal REPLIKA, FCER-DASM - Căminul "Amalia şi Şef Rabin dr. Moses Rosen", Gazeta de Artă Politică.
Parteneri media: Şapte Seri, Observator cultural, CriticAtac, Think Outside the Box, Veioza Arte, SUB25, LiterNet, Scena.ro, Green Report, Pandora's.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus