februarie 2015
Festivalul George Enescu, 2015
Biletele individuale pentru ediţia 2015 a Festivalului Internaţional George Enescu se pun în vânzare pe site-ul www.eventim.ro, precum şi în reţeaua Eventim luni, 16 februarie 2015, de la ora 10.00. În premieră pentru Festivalul Enescu, Eventim introduce un nou sistem de printare al biletelor - print@home - care permite cumpărătorilor printarea biletelor acasă. Astfel, livrarea biletelor se face electronic, în format pdf.

Opţiunea print@home va fi disponibilă pentru selectare pe site-ul Eventim în câmpul "Metode de livrare", iar plata se face prin card. În afară de print@home, vor fi disponibile şi metodele de livrare deja cunoscute, prin curier şi prin ridicare de la sediile Eventim, iar ca metode de plată: plata prin card, transfer bancar şi plata prin numerar la sediile Eventim. 

O altă noutate realizată de Eventim este crearea unei camere de aşteptare virtuală. Astfel, în cazul în care datorită cererii foarte mari de bilete se ating anumite limite de trafic pe site-ul www.eventim.ro, această cameră virtuală va intra în funcţiune şi utilizatorii vor fi rugaţi să aştepte până când vor putea accesa paginile de cumparare a biletor. Camera de aşteptare virtuală funcţioneaza ca o coadă virtuală, utilizatorii putând intra pe site în ordinea în care l-au accesat. 

Pentru a crea cât mai multe şanse de cumpărare în mod echilibrat pentru toţi cumpărătorii, se va permite achiziţionarea a maxim 8 bilete la acelaşi concert/per cumpărător. Comanda totală nu este limitată, doar numărul de bilete pe concert, pe cumpărător.

Vor fi puse în vânzare aproximativ 350 bilete per concert pentru concertele de la Ateneul Român, din seriile Camerale şi By Midnight, şi 1.600 bilete per concert pentru cele din seria Mari Orchestre de la Sala Palatului.

Ediţia 2015 a Festivalului Internaţional George Enescu va avea loc între 30 august şi 20 septembrie 2015, la Sala Palatului şi Ateneul Român din Bucureşti şi va găzdui timp de 22 de zile 58 de concerte în săli, precum şi multe alte evenimente în aer liber, în cadrul "Pieţei Festivalului", care se va desfăşura între 3 şi 20 septembrie 2015, şi a "Bucureştiului Creativ".

Cea de-a XXII-a ediţie a Festivalului aduce în premieră la Bucureşti, după 15 ani de discuţii, Orchestra Filarmonicii din Berlin, care va urca pe scena Sălii Palatului pe 3 septembrie 2015, sub bagheta legendarului Sir Simon Rattle. Orchestra Filarmonicii din Berlin a fost desemnată de prestigioasa revistă britanică Gramophone în top 10 cele mai bune orchestre din Europa (2006) şi votată a doua cea mai bună orchestră din lume (2008), după Royal Concertgebouw Orchestra Amsterdam - care va concerta de asemenea în cadrul Festivalului Enescu 2015, pe 19 şi pe 20 septembrie 2015. O orchestra americană de prestigiu vine şi ea în premieră în Festival - San Francisco Symphony - şi va interpreta şi o lucrare de George Enescu. 

Celebrii violonişti Anne Sophie Mutter, Janine Jansen şi David Garrett, dirijorul israelian Zubin Mehta, precum şi dirijorul de origine română Ion Marin şi pianista Maria João Pires se numără, de asemenea, printre atracţiile acestei ediţii. Vor fi, de asemenea, prezenţi în Festival şi câştigători ai concursului "George Enescu" : Alexandru Tomescu, Valery Sokolov, Ştefan Tarara, Vlad Stănculeasa alături de Agnes Baltsa şi pianista Elisabeta Leonskaja.

Publicul va putea asculta 20 de lucrări de George Enescu în interpretările moderne ale unora dintre cele mai importante orchestre din lume. În acest fel, Festivalul continuă linia de a face cunoscut repertoriul enescian în plan internaţional.

Preţurile biletelor variază de la 40 lei la 160 lei, astfel:
Seria MARI ORCHESTRE (Sala Mare a Palatului)
 Categ. I  160 lei
 Categ. a II-a  130 lei
 Categ. a III-a  100 lei
 Categ. a IV-a  70 lei
 
Seria RECITALURI ŞI CONCERTE CAMERALE (Ateneul Român)
 Categ. I 160 lei
 Categ. a II-a 130 lei
 
Seria "BY MIDNIGHT" (Ateneul Român)
 Categ. I 160 lei
 Categ. a II-a 130 lei
 
Seria CONCERTELE DE DIMINEAŢĂ (Ateneul Român, Sala Mică a Palatului)
 Categ. I 50 lei
 Categ. a II-a  40 lei

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus