februarie 2015
Organizatorii Bursei de Spectacole de la Sibiu au lansat la începutul lunii februarie invitaţia de înscriere la cea de-a XIX-a ediţie a Bursei (15-20 iunie 2015), eveniment în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu. Bursa de Spectacole de la Sibiu reprezintă o ocazie unică pentru întâlniri între producători, programatori, artişti şi reprezentanţi ai instituţiilor de finanţare, precum şi oportunitatea de a stabili turnee internaţionale.
 
Pe durata celor 5 zile, în cadrul Bursei se vor reuni operatori culturali şi artişti atât din România, cât şi din alte ţări, care vor prezenta, promova şi discuta despre producţiile proprii, proiectele în curs de desfăşurare din domeniul artelor spectacolului, cercetări​​ şi proiecte experimentale din domeniul cross-sectorial (educaţie, artă, cultură, cercetare).


Pe parcursul celor nouăsprezece ani de existenţă, Bursa de Spectacole a încurajat participarea atât a artiştilor/companiilor, cât şi a programatorilor/delegaţilor. Ambele categorii de acces îşi pot prezenta producţiile artistice sau instituţia, participând la Bursă cu: fragmente de spectacol, standuri sau prezentări scurte în faţa unui auditoriu.
 
Înscrierea la Bursă se face pe baza unei aplicaţii, care include şi un film de 3 minute de prezentare a fragmentelor live din spectacole şi după achitarea taxei de participare.

Înscrierile la Bursă se pot face începând din ianuarie şi până în aprilie 2015, în trei sesiuni, iar taxa de înscriere diferă în funcţie de perioadă şi tipul pachetului ales:

 ​Prima sesiune de înscriere - termen limită 20 februarie 2015
 A doua sesiune de înscriere - termen limită 20 martie 2015
 A treia sesiune de înscriere - termen limită 30 aprilie 2015

"Ediţia din 2015 a Bursei de Spectacole de la Sibiu va însemna un moment de mare cotitură în organizarea şi prezentarea acestui eveniment. Pe lângă schimbările majore făcute în ultimii doi ani (întâlniri între artişti şi manageri de teatre sau institute culturale din ţară şi străinătate, ateliere, prezentări ale surselor de finanţare), ediţia din acest an se va bucura de participarea unor festivaluri celebre, de importanţa celor de la Avignon, Hong Kong, Perth, până la festivaluri europene de spectacole de stradă, dans, circ.
 
În plus, marile burse de spectacole din Japonia, China, Canada, Australia, Singapore vor fi prezente la evenimentele din cadrul Bursei. Îndemn pe toţi artiştii şi managerii din zona artelor spectacolului (teatru, dans, muzică, circ, ansambluri folclorice, etc.) să vină la Bursa de Spectacole de la Sibiu pentru un dialog fără precedent, care, suntem siguri, va genera proiecte valoroase", a declarat Constantin Chiriac, preşedintele Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu. 

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus