februarie 2015
Săptămâna aceasta au început filmările pentru Fixeur / The Fixer, un nou film de lungmetraj în regia lui Adrian Sitaru. Scenariul este semnat de Adrian şi Claudia Silişteanu.

Radu este un tânăr jurnalist care doreşte să lucreze în presa internaţională. Repatrierea din Franța a unei prostituate minore îi oferă tânărului ocazia de a-și arăta abilitățile de reporter, motiv pentru care pleacă în Transilvania, împreună cu o echipă de la o televiziune franceză, condusă de un jurnalist celebru. La fața locului, sarcina lui Radu se dovedește a fi mult mai complicată decât părea inițial.


Rolurile principale sunt interpretate de Tudor Aaron Istodor (Domnişoara Christina, în regia lui Alexandru Maftei, O lună în Thailanda în regia lui Paul Negoescu) şi Mehdi Nebbou (Schläfer în regia lui Benjamin Heisenberg, München în regia lui Steven Spielgberg, Body of Lies în regia lui Ridley Scott). Din distribuţie mai fac parte: Adrian Titieni, Diana Spătărescu, Andreea Vasile, Nicolas Wanczycki, Christophe Pomez, Cristian Ilinca, Sorin Cociş.

Imaginea filmului este semnată de Adrian Silişteanu cu care Sitaru a colaborat şi la lungmetrajele Pescuit sportiv, Din dragoste cu cele mai bune intenţii şi Domestic, iar producţia este asigurată de 4 Proof Film în coproducţie cu Petit Film (FR).


După ce a studiat regia de film la Bucureşti, Adrian a realizat in 2007 scurtmetrajul Valuri (scenarist si regizor) cu care a câştigat Leopardul de Aur la Festivalul de Film de la Locarno. Primul său film de lungmetraj, Pescuit sportiv (2008), a fost selectat la Festivalul Internaţional de Film de la Veneţia şi Toronto IFF a fost premiat în festivaluri precum Palm Springs, Salonic, Mons, Buenos Aires şi Estoril, şi a fost vândut în peste 12 teritorii.

Ulterior a regizat lungmetrajele Din dragoste cu cele mai bune intenţii (2011), care a obţinut premiile pentru Cel mai bun regizor şi Cel mai bun actor în cadrul Festivalului de Film de la Locarno, şi Domestic (2012). Adrian Sitaru este câştigător a peste 70 de premii internaţionale pentru filmele realizate.

Filmările vor dura aproximativ o lună de zile şi vor avea loc în 20 de spaţii din Bucureşti şi Bistriţa. Premiera în România va avea loc în 2016.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus