martie 2015
Articole diverse
Teatrul Anton Pann din Râmnicu Vâlcea vă invită miercuri, 11 martie 2015, ora 19.00, în Sala Horia Lovinescu a Teatrului Nottara, la spectacolul Eşti un animal, Viskovitz! după Alessandro Boffa.

Este pentru a doua oară când teatrul vâlcean este invitat la Teatrul Nottara, urmând ca în lunile următoare să fie prezentate la Bucureşti o parte dintre cele mai recente spectacole ale sale, în baza unui parteneriat cu teatrul gazdă.

Alessandro Boffa s-a născut la Moscova. A lucrat doi ani ca biolog într-un laborator de genetică animală, pentru ca ulterior să se dedice studierii creierului uman. În 1998, debutează cu Eşti un animal, Viskovitz!, carte care va avea un succes răsunător şi va fi tradusă în peste douăzeci de limbi, inclusiv în româneşte. În prezent, trăieşte şi lucrează în Italia şi în Thailanda.


 
Viskovitz, personajul lui Boffa, este un animal care descoperă viaţa, care îşi caută identitatea şi se confruntă cu poveşti de dragoste ieşite din comun. Protagonistul întruchipează pe rând un cintezoi paranoic, un peşte inadaptat, un melc narcisist, un parazit, un papagal, un porc, un rechin sau un burete alcoolic. Alături de el, în această aventură a vieţii, stau mereu Liuba (imaginea iubirii perfecte), părinţii şi prietenii săi (Zucotici, Petrovici şi Lopez). Fiecare metamorfoză prin care trece Viskovitz oferă o poveste tragi-comică despre condiţia animalului pe care îl întrupează. O suită de fabule ironice, care înfăţişează privitorului o lume în care începi prin a fi animal şi sfârşeşti prin a deveni bestie.


 
Despre spectacolul Teatrului Anton Pann, criticul de teatru Mircea Morariu scria: "Spectacolul se înfăţişează asemenea unei fabule în mai multe secvenţe perfect integrate, minuţios elaborate, de o fantezie debordantă. Nici o secvenţă nu seamănă cu cealaltă, nu o copiază, nu o citează, deşi în mod evident - şi aici avem de subliniat un alt merit al lui Tudor Lucanu - coerenţa întregului nu e nici un moment pusă la îndoială. Secvenţele sunt fie monologuri, fie dialoguri, trialoguri, ş.a.m.d. excelent susţinute actoriceşte de cei şase interpreţi. Cu toţii absolvenţi ai claselor de actorie de la Facultatea de Teatru şi Televiziune din Cluj, majoritatea dacă nu cumva chiar toţi foşti studenţi ai profesorului Bács Miklos."

De asemenea, criticul de teatru Ion Parhon remarca: "Eşti un animal, Viskovitz! ne-a oferit imaginea unui succes de echipă, ce cred că va popula afişul multor festivaluri teatrale din ţară. Este succesul unei trupe foarte tinere, care întăreşte cuvintele lui Corneille «Valoarea nu aşteaptă ca vârsta s-o măsoare». Suculente momente de teatru viu, direct, acroşant, lipsit de sofisticări şi ostentaţii, ori de ispita jocului interactiv".

Vă aşteptăm, aşadar, la Teatrul Nottara, la un spectacol construit cu inteligenţă şi umor, interpretat cu vervă şi bună dispoziţie de către tinerii actori ai Teatrului Anton Pann din Râmnicu Vâlcea.
 
Biletele pot fi achiziţionate de la Casa de bilete a Teatrului Nottara deschisă zilnic între orele: 10:00 - 20:00. Preţ bilete 15 lei şi 25 lei.

Eşti un animal, Viskovitz!, adaptare după romanul omonim de Alessandro Boffa;
Traducerea: Alexandra-Maria Cheşcu;
Regia şi adaptarea: Tudor Lucanu;
Scenografia: Irina Moscu;
Coregrafia: Galea Bobeicu;
Cu: Mădălina Ciotea, Reka Szász, Vlad Bîrzanu, Olimpiu Blaj, Ciprian Nicula, Cătălin Asanache.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus