martie 2015
Aferim!
Cel mai aşteptat film românesc al anului Aferim!, în regia lui Radu Jude, a avut un număr record de spectatori în cinematografele din România, în primul weekend de lansare (13-15 martie 2015).

Pelicula care a câştigat trofeul Ursul de Argint pentru cea mai bună regie la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin 2015 a fost văzută de 20.039 de spectatori din toată ţara şi a obţinut încasări de 257.404 lei.

Aferim! este filmul românesc cu cel mai mare succes la premieră, din ultimii 13 ani, surclasând producţii ca De ce eu? de Tudor Giurgiu (19.924 în primul week-end, Poziţia copilului, în regia lui Călin Peter Netzer (19.729 spectatori) şi Selfie de Cristina Iacob (12.648 spectatori).

Premierele de gală continuă şi în săptămâna 16-22 martie 2015. Filmul va rula în prezenţa echipei la Iaşi (luni 16 martie 2015, ora 19.30 Cinema City Iulius Mall), Braşov (luni 16 martie 2015, ora 19, Cityplex Eliana Mall), Bucureşti (marţi 17 martie 2015, ora 19.00, Cinemateca Union), Baia Mare (miercuri 18 martie 2015, ora 19.00, Cinema City Gold Plaza), Ploieşti (miercuri 18 martie 2015, ora 19.00, Cinema City AFI Palace Ploieşti).

Aferim! va putea fi vizionat până pe 19 martie 2015 în Bucureşti (Cinema Pro, Grand Cinema & More, Hollywood Multiplex, Movieplex, Cinema City AFI Cotroceni, Cinema City Sun Plaza, Cine Grand Titan, Cinema Europa, Cinema Corso, Cinemateca Union), Arad (Cinema City Atrium), Bacău (Cinema City), Braşov (Cityplex), Brăila (Cinema City), Baia-Mare (Cinema City), Botoşani (Cine Grand, Cinema Unirea), Cluj (Cinema Florin Piersic, Cinema Victoria, Cinema City Iulius Mall), Craiova (Cinema Patria, Cinema Modern), Constanţa (Cityplex, Cinema City), Deva (Cinema Patria), Iaşi (Cinema City, Cinema Republica, Cinema Victoria), Oneşti (Cinema Capitol), Oradea (Cortina Digiplex, Cinema Palace), Sibiu (Cinema Arta, Piatra Neamţ (Cinema Dacia), Piteşti (Cinema Trivale, Cinema Sebastian Papaiani, Cinema City), Ploieşti (Cinema City AFI Palace), Râmnicu Vâlcea (Cinema Geo Saizescu, Line Cinema), Reşiţa (Cinema Dacia), Slatina (Cinema Slatina), Târgu Mureş (Cinema Arta, Cinema City), Târgu Jiu (Cinema Sergiu Nicolaescu, Cinema City), Timişoara (Cinema City), Tulcea (Cityplex) şi Satu-Mare (Grand Cinema Satu-Mare 3D).

Aferim! este distribuit de Micro Film în colaborare cu Parada Film.

Unul dintre cele mai de amploare proiecte cinematografice româneşti din ultimii ani, Aferim! în regia lui Radu Jude, este un un film istoric a cărui acţiune are loc în Ţara Românească a începutului de secol XIX. Un zapciu, interpretat de actorul Teodor Corban, însoţit de fiul său (Mihai Comănoiu) caută un rob fugar (Cuzin Toma).

Aferim! este o producţie Hi Film, în coproducţie cu Klas Film Bulgaria, Endorfilm Cehia, Mulberry Development România, cu participarea Nu Boyana Film Studios, U-Films, Production XMG Media, Abis Studio, Division Camera, în asociere cu EZ Films si cu participarea HBO România. Un film realizat cu sprijinul Cinema City, tocmai.ro, Timişoreana, MEDA, Dr. Oetker, Aqua Carpatica, Libra Internet Bank şi Fundaţia pentru o Societate Deschisă. Finanţat de Centrul Naţional al Cinematografiei, Bulgarian National Film Center, Czech Cinematography Fund, Programul MEDIA al Uniunii Europene. Un proiect susţinut de Eurimages.

Parteneri de comunicare: Europa FM & Mediafax Group
Partener de monitorizare: mediaTrust Romania
Parteneri media: Zile şi Nopţi, Cinemap, FILM, Cinemagia, Mediafax.ro, ApropoTV.ro, Gandul.info, One.ro, Liternet, Cinefan.ro, CinemaRX, filmreporter.ro, All About Romanian Cinema (aarc.ro), MovieNews.ro
Facebook: https://www.facebook.com/aferimfilm