martie 2015
Concursuri
Teatrul Excelsior are plăcerea să anunţe numele celor şase finalişti - foarte tineri dramaturgi - din cadrul primei ediţii a Concursului de dramaturgie pentru adolescenţi NEW DRAMA. Înscrierile pentru ediţia cu numărul 1 a concursului au însumat un număr de 99 de piese din 45 de oraşe, sate şi comune din întreaga ţară.

Cei şase adolescenţi care vor trece în următoarea etapă a proiectului New Drama sunt: 
Georgiana Barcan - piesa Jocul de-a teatrul (Bacău, 17 ani)
Claudia Antonia Giogan - piesa Nora în Regatul celor trei Zori (Bucureşti, 16 ani)
Iulia Maria Kycyku - piesa A fost ca o piesă (Bucureşti, 15 ani)
Teodora Savu - piesa Vânătorul de tigri (Mihail Kogalniceanu, jud. Constanţa, 18 ani)
Delia-Eugenia Tărcăoanu - piesa Caruselul de pe bloc (Piatra-Neamţ, 18 ani)
Marius Alexandru Teodorescu - piesa Prieteni (Cluj-Napoca, 17 ani)

Cele şase piese finaliste urmează să fie pe larg analizate, fiecare reprezentând un studiu de caz în cadrul atelierului de scriere dramatică. Atelierul va fi susţinut, special pentru cei şase finalişti, de către dramaturgul Mihaela Michailov, în perioada 23 - 26 aprilie 2015, la Bucureşti. După cele 4 zile de lucru intensiv, dramaturgii adolescenţi vor avea la dispoziţie 2 săptămâni pentru a rescrie piesele pe baza feedback-ului acumulat în cadrul atelierului. 

A doua etapă New Drama se va încheia cu o serie de spectacole-lectură bazate pe cele 6 piese finaliste. Spectacolele vor avea loc la Teatrul Excelsior, în luna mai 2015.

Juriul New Drama - compus din dramaturgul Peca Ştefan şi actorii Andi Vasluianu şi Alexandru Ion - va urmări cele şase spectacole-lectură şi va desemna piesa câştigătoare a primei ediţii a concursului. 

Piesa câştigătoare va fi montată la Teatrul Excelsior, premiera fiind programată pentru finalul lunii iunie 2015. Prima ediţie New Drama a fost lansată în decembrie 2014 şi se desfăşoară în două etape: 1. selecţie şi training; 2. spectacole-lectură şi montarea piesei câştigătoare la Teatrul Excelsior. Proiectul vizează tinerii pasionaţi de teatru, adolescenţii cu vârsta între 14 şi 18 ani, încurajându-i să îşi dezvolte imaginaţia prin însuşirea şi dezvoltarea tehnicilor de scriere dramatică.

New Drama - concurs de dramaturgie pentru adoloscenţi este primul proiect din cadrul programului Excelsior Educaţional, care are ca obiectiv folosirea educaţiei ca modalitate de transmitere şi producere a culturii (prin activităţi culturale întreprinse chiar de copii şi adolescenţi).

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus