aprilie 2015
Cursurile Control N
Asociaţia Culturală Control N anunţă selecţia celor opt proiecte de lung metraj ce vor fi dezvoltate sub forma unui scenariu realizabil in graniţele unui film low budget prin intermediul participării la prima ediţie a Atelierului de Dezvoltare de Scenarii de Filme Low Budget - LIM - Less is More. Atelierul va avea loc în perioada 3 - 10 mai 2015, în Bucureşti.

Proiectele participante la LIM 2015 sunt:
Faliment personal - Ana Boariu
Înapoi în iarnă - Andreea Borţun
Strania poveste a lui Daravăţ, bătrânul care nu a văzut spirite - Andrei Gruzsniczki
Venus Felix - Cipri Pop
Escape Your Life - Georgiana-Adriana Voicu
Înăuntru - Ioana Moraru
Supravieţuitorul - Radu Dan Mihai
Otto barbarul - Ruxandra Ghiţescu

Cei 8 scenarişti selectaţi vor participa la un training intensiv şi aplicat pe poveştile lor, coordonaţi de doi consultanţi de scenarii din Franţa - Antoine Le Bos şi Julien Lilti. Training-ul LIM porneşte de la aplicaţiile participanţilor - în cadrul săpămânii de lucru intensiv se vor dezvolta cele 8 poveşti selecţionate, trecând de la etapa de sinopsis (obligaţia aplicaţiei) la etapa de treatment al unui lung metraj.

Un element important de care se va ţine cont în timpul procesului de scriere şi dezvoltare a treatment-ului va fi limitarea necesităţilor scenariului la un buget mic. Se va urmări construcţia unor poveşti puternice, cu impact puternic asupra publicului, ca un mod de a compensa limitările de  producţie ce vor veni dintr-un buget mic.

Metodologia de training se va baza pe abordarea implementată în ultimii 5 ani de Le Groupe Ouest, prin care se creează atât un training de tip colectiv, cât şi unul intim, explorând singularitatea fiecărui proiect şi a fiecărui participant în timpul procesului de scriere.

Săptămâna de training se va finaliza cu un Pitch de proiecte în faţa unui grup de producători de film din România. Pitch-ul va avea loc în data de 10 mai 2015.

Întâlnirile de lucru din perioada atelierului se vor desfăşura în spaţiul pus la dispoziţie de Lente Cafe Arcului.

LIM - Less is More este un atelier de dezvoltare de scenarii de filme low budget, organizat de Asociaţia Culturală Control N, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, în parteneriat cu Le Groupe Ouest.
LIM - Less is More se bucură şi de susţinerea Institutului Francez din Bucureşti, Aqua Carpatica şi Domeniile Sâmbureşti.
Asociaţia Culturală Control N mulţumeşte partenerilor: Zile şi Nopţi, Cinemagia, Film Reporter, AaRC - All About Romanian Cinema, Decât O Revistă, Cinefan, Liternet, Blogul Lu' Otravă, Bazavan.ro, CinemaRX, Cărtureşti.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus