mai 2015
Festivalul de film Cannes, 2015
Duminică e zi de odihnă. Aşa că am decis să văd la ora 10 am (o oră rezonabilă) The Thin Yellow Line, un film produs de Guillermo del Toro. Dar pentru că am ajuns foarte devreme, am început să citesc Variety-ul şi Hollywood Reporter, alături de cei doi oameni din poză.


Văd că pe primul loc în competiţie, conform preferinţelor criticilor, se află Saul Fia / Son of Saul. Intru la film şi îmi place atât de mult, încât mai vreau să-l văd încă o dată:)

La prânz m-am întâlnit cu Gabor Boszormenyi de la Mozinet (un distribuitor de film din Ungaria, după cum ne arată şi numele) şi ne-am făcut de cap cu fructe de mare, în timp ce am povestit despre distribuţia de film în Ungaria vs România.


După masă, o binemeritată plimbare de 15 minute, într-un soare ameţitor, prin piaţa de antichităţi de la Cannes care e în fiecare duminică.


Apoi încă un film, recomandat de colegă mea de camera din Canada. Sleeping Giant, în Semaine de la Critique. Frumos, foarte frumos. Mi-am retrăit copilăria.

Pe scările din palat l-am întâlnit pe Ioan Antoci, scenaristul de la Câinele japonez, care are un nou proiect la ScripTeast (http://www.scripteast.pl). Văd că şi Cristi Iftime este în acelaşi program. Bravo! Am schimbat câteva impresii şi l-am lăsat la o coadă de film. Sper să ne revedem mâine pentru mai multe minute:)

Apoi agale, merg spre "casă". Mâine am din nou deşteptare super matinală, la un alt film din competiţie, aşa că mă apuc să răspund la e-mailuri şi pe urmă merg la somn, că e duminică şi e zi de odihnă.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus