România Liberă / august 2005
Apariţia maxi single-ului Violent al trupei Paraziţii a fost întîrziată din cauza cererii mari de concerte atît în ţară, cît şi pe litoral. Violent conţine două piese noi şi remixurile Violent şi Ca fuga pe gheaţă. Cele două remixuri sunt semnate de Bogdan U.N.U şi Pagal, iar b-side-ul are trei remixuri semnate de Cheloo, Ombladon şi Freakadadisk.

Piesa Violent este deja cunoscută de către fanii aflaţi la mare, din recenta serie de concerte Paraziţii (încă în desfăşurare) alături de Anonim şi Spike. Videoclipul, producţie a studioului 20 CM records, care poartă amprenta lui Cheloo, realizat pentru varianta originală şi cenzurată a piesei, care rulează deja pe posturile de specialitate, a început deja să provoace vîlvă prin mesajul agresiv şi franc al versurilor.

De la ultimul album Paraziţii cu piese nou-nouţe au trecut trei ani. Între timp fanii s-au consolat cu cele două albume solo: Cheloo - Sindromul Tourette şi Ombladon - Condoleanţe, ambele distinse cu Discul de Aur pentru un număr remarcabil de vînzări, single-ul Jos Cenzura, care a provocat mari discuţii prin crucificarea lui Andrei Gheorghe pe copertă, prin mesajul dur anticenzură, şi best of-ul Primii 10 ani, realizat la împlinirea a 10 ani de existenţă a trupei.

Prin muzica pe care o face, trupa Paraziţii se implică în diferite campanii media sau ale societăţii civile, abordînd subiecte precum: playback-ul (Împuşcă-te- 2001), cenzura (Jos cenzura- 2004), lipsa lecturii în rândurile tineretului (Instigare la cultură- 2004) sau prin concertele de binefacere, militante etc. De asemenea, trupa s-a numărat printre cei care au protestat în cadrul campaniei Salvaţi Roşia Montană!

Acum, mesajul explicit antisistem de pe maxi single-ul Violent îi va irita cu siguranţă pe cei ce se vor regăsi în trimiterile ironice şi acide adresate de Cheloo şi Ombladon.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus