mai 2015
Comunicate de presă - concerte
Singurul lucru rece pe care îl aduce Ane Brun din Norvegia e chitara. Acustică şi minimală, cântăreaţa nordică aprinde scena cu o sensibilitate unică. Piesele sale folk sunt profunde şi aparent distante, dar tocmai asta le face speciale. Toate conţin o chemare personală spre care vrei sa mergi. Ca un obiect de design creat în cel mai pur stil scandinav, muzica Anei Brun e mereu directă, mereu în contrast cu ce se află în jur, şi atât de sclipitoare în simplitatea ei încât nu poate fi ignorată. Iubirea este mereu în centrul trăirilor ei de pe scenă, iar performance-urile sunt emoţionale şi intense. Ane Brun nu-şi ascunde vulnerabilitatea, nici în muzică, nici pe scenă. Tot ceea ce cântă chiar se întâmplă pentru un moment, aievea, într-un act autentic pe care, în lipsa unui cuvânt mai bun, o să îl numim spectacol.

Ane Brun e de 10 ani în topurile din Scandinavia şi este una din cele mai remarcabile compozitoare şi muziciene, cu 3 prestigioase trofee Spellemannprisen - echivalentul norvegian al premiilor Grammy. Urcă pe scene celebre şi e invitată în turneu de Peter Gabriel, alături de care cântă în duet. În 2014, piesa ei solo Don't leave s-a auzit în cea mai celebră pauză de reclame, în timpul Super Bowl-ului, pe coloana sonoră a unui spot al Asociaţiei Americane pentru Lupta împotriva Cancerului. Ane compune mereu pentru chitara şi pianul, iar când nu este în turneu artista se ocupă de propria ei casa de discuri Baloon Ranger.


Ane Brun, de mult timp aşteptată de public, va concerta în premieră în România într-un concert solo însoţit de visuals, cu un playlist eclectic în care putea aparea cover-uri neaşteptate după Bjork, Alphaville, Cindy Lauper sau PJ Harvey - artişti atât de diferiţi încât ne îndoim că au fost vreodată laolaltă într-o singură propoziţie.

Un eveniment Twin Arts organizat cu sprijinul Ambasadei Regatului Norvegiei în România.

Program: Concertul începe la ora 20:00, iar accesul în sală se face începând cu ora 19:30. Nu este permis accesul cu camere foto! Înregistrarea audio/video este interzisă pe toată durata concertului!
 
Bilete
Biletele pentru acest eveniment costă 95, 135, 175 de lei în funcţie de categorie şi pot fi achiziţionate prin reţeaua Eventim (magazinele Germanos, Orange Shop, Vodafone, Domo, librăriile Cărtureşti şi Humanitas) şi online pe www.eventim.ro

Time: 20:00 (open doors 19:30)
Venue: Sala Radio
Location: Strada Gen. H. M. Berthelot 60-64, Bucureşti
Contact: [email protected]

Price: 95, 135, 175 lei

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus