România Liberă / august 2005
Filmul Canton, realizat de Constantin Popescu după scenariul lui Cristian Mungiu (care face parte din volumul 7 scenarii publicat la Editura LiterNet), a fost selecţionat la cea de-a 46-a ediţie a Festivalului de la Salonic. Consacrat competiţiei filmelor de debut şi al doilea film, Festivalul de la Salonic (ce are loc în acest an între 18 şi 27 noiembrie) este cea mai importantă manifestare cinematografică din Balcani, străduindu-se în fiecare an să programeze filme independente cît mai inovatoare.

Dacă numai secţiunea internaţională este competitivă (ea fiind destinată doar lung-metrajelor), programul mai conţine o panoramă a filmului grec, secţiunile New Horizons, Balkan Survey, precum şi mai multe retrospective şi omagii. Canton va fi prezentat în cadrul secţiunii Balkan Survey. În anul 2001, lungmetrajul de debut al lui Cristi Puiu, Marfa şi banii, obţinea la Salonic Premiul FIPRESCI.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus