iunie 2015
Cea de-a XIX-a ediţie a Bursei de Spectacole de la Sibiu (15-20 iunie 2015) va pune un accent deosebit pe conexiuni în domeniul dansului, în contextul prezenţei la Sibiu a unui mare număr de artişti din domeniu. Întâlnirile şi atelierele cu mari coregrafi ai lumii vor avea loc la Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale "Cindrelul - Junii" Sibiu şi vor fi informale şi demonstrative, cu accent pe comunicare. Coregrafii îşi vor prezenta metoda de lucru şi tehnicile folosite, pe care apoi le vor demonstra prin exerciţii, într-o sesiune interactivă.

Gazda şi moderatoarea întâlnirii este Adriana Bârză, coregrafă tânără şi talentată a Teatrului Naţional "Radu Stanca" Sibiu.

Programul atelierelor:
15 iunie 2015, 14:00 - 16:30: Amir Kolben
16 iunie 2015, 14:00 - 16:30: Gigi Căciuleanu şi Barak Marshall
17 iunie 2015, 14:30 - 16:30: Jin Xing
18 iunie 2015, 14:30 - 16:30: Brenda Angiel şi Silvia Macrea

Înscrierea la ateliere este gratuită şi se face pe baza unei aplicaţii, până pe 10 iunie 2015, ora 24:00 (GMT+2). Detaliile pentru înscrieri se găsesc pe site-ul  www.sibiuartsmarket.ro.

Amir Kolben este fondatorul şi directorul artistic al companiei de dans Kolben Dance Company, din 1996. Kolben a fost dansator principal al companiei Batsheva şi solist al Baletului din Israel şi al Baletului Operei din Freiburg, Germania, dar a activat şi în Statele Unite. Pentru Kolben, limbajul dansului se caracterizează prin fizicalitatea atletică şi teatralitate.

Gigi Căciuleanu, director artistic, coregraf, pedagog şi "animator" de Teatru Coregrafic, s-a format sub influenţa directă a două dintre stelele dansului contemporan: Miriam Răducanu şi Pina Bausch. De-a lungul unei cariere prestigioase, a primit numeroase premii, printre care Premiul Special UNITER (2010) şi Premiul ROMAinDANZA pentru întreaga carieră (2011).

Barak Marshall este director artistic al companiei Inbal Dance Theatre. "Creaţiile lui sunt contemporane în aceeaşi măsură în care sunt etnice. Sunt comice, inteligente şi transmit mai multă umanitate decât creaţiile multor altor coregrafi israelieni. Prin faimoasele numere în sincron ale mişcării descompuse cadru cu cadru, el nu pierde niciodată incredibila esenţă energetică a dansatorilor" - The Jerusalem Post.

Jin Xing, director al companiei Jin Xing Dance Theatre, înfiinţată în 1999, prima companie independentă de dans din China. Jin Xing este un simbol al curajului, libertăţii, responsabilităţii şi nesfârşitei energii a spiritului artistic.

Brenda Angiel este director artistic şi coregraf al companiei Brenda Angiel Aerial Dance. Artista argentiniană foloseşte metoda dansului în aer, ajutându-se de sfori şi corzi elastice, astfel că se creează o nouă formă de spaţialitate, dansul în aer având un vocabular special.

Silvia Macrea, coregraf, director şi manager al Ansamblului Profesionist "Cindrelul - Junii" Sibiu. În repertoriul ansamblului se regăsesc jocurile populare din Transilvania, Moldova, Oltenia, Muntenia, Banat, Dobrogea, dansuri din patrimoniul muzical-coregrafic european, toate prezentate în costume specifice care concură la crearea momentelor muzical-coregrafice.

S-au prelungit înscrierile pentru Festival Readings şi Marketingul artelor!

Organizatorii Bursei de Spectacole de la Sibiu anunţă că pentru cele două ateliere din cadrul Bursei de Spectacole - Festival Readings  şi Marketingul artelor - termenul limită de înscriere s-a prelungit până în data de 6 iunie 2015. Cele două evenimente fac parte din programul intens al Bursei de Spectacole - spaţiu în care artiştii şi directorii de festivaluri şi institute culturale vor descoperi noi oportunităţi de parteneriate şi proiecte comune.

Festival Readings reprezintă o ocazie unică de întâlnire cu manageri de festivaluri din întreaga lume. Moderatorul întâlnirilor este Hugo de Greef, co-fondator al Academiei Festivalului (iniţiativă a Asociaţiei Festivalurilor Europene), care va intra în dialog cu experţii invitaţi: Joseph V. Melillo (Statele Unite ale Americii), director artistic la Academia de Muzică Brooklyn (BAM), Marie - Hélène Falcon (Canada), fondator şi director general al Festivalului Théâtre des Amériques, Grace Lang (Hong Kong), director de programe la Hong Kong Arts Festival Society şi Esther Charron (Canada).

Cu o experienţă de peste 20 de ani în cultură, Esther Charron va susţine în 17 iunie seminarul Marketingul artelor, dedicat exportului artelor spectacolelor şi conceput pentru impresarii companiilor şi reprezentanţii din lumea teatrului, a dansului, a muzicii şi a sectorului artelor multidisciplinare.