iulie 2015
Festivalul Internaţional de Jazz Gărâna, 2015
Fanii Gărâna Jazz Festival urcă joi, 9 iulie 2015, pe munte pentru că se topesc după jazz. Canicula de peste tot nu înseamnă altceva decât vreme bună la Gărâna.

Coturile au început să apară odată cu aterizarea primilor artişti. Cele trei scene vor fi pline de nume grele, nume noi, nume în formare.

Gărâna Jazz Festival rămâne o experienţă de concert unică în Europe. Sus în munţi cu lupi şi mistreţi şi vreme impredictibilă, unde ospitalitatea şi iubirea pentru muzică nu au limite - spune Charles Lloyd.

De joi până duminică (9 - 12 iulie 2015), muzica va fi prezentă pe scenele din Biserica Veche, Hanul La Răscruce şi pe scena principală din Poiana Lupului.


Chiar şi cu trei câştigători de Grammy în program, fiecare ascultător are propriul "cap de afiş":

Nighthawks - Câştigători de trei ori ai German Jazz Award, Nighthawks şi-au dezvoltat propriul limbaj muzical, revigorând genul electro-jazz cu accente de jazz fusion, pop şi dub.


Tigran Hamasyan - Unicitatea sa îşi are rădăcinile în dexteritatea ieşită din comun cu care mânuieşte clapele pianului, în felul energic în care combină genurile muzicale: jazz, muzica clasică, muzica tradiţionala armeană, rock, până la heavy-metal.

Adam Baldych & Pawel Kaczmarczyk - Doi dintre cei mai talentaţi şi apreciaţi muzicieni polonezi de jazz din noua generaţie se întâlnesc pe aceeaşi scenă anul acesta la Gărâna Jazz Fest!

Vlatko Stefanovski Trio - Macedoneanul Vlatko Stefanovski a devenit celebru pentru tehnica sa originală de a cânta la chitară. A colaborat cu muzicieni ca Bojan Z, Goran Bregović,  Theodosii Spassov, Manu Katché şi Tony Levin.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus