iulie 2015
La Casa Rozelor Braşov va avea loc în data de 25 iulie 2015, ora 17 vernisajul expoziţiei Îmbrăţişări de tango. Expoziţia va putea fi vizitată în intervalul 25 iulie - 15 septembrie 2015.

Îmbrăţişări de tango de Alexandru-Radu Săvulescu propune o viziune fotografică asupra unei lumi poetice şi misterioase, într-un fel chiar mistice, unde bărbaţii sunt cavaleri, iar femeile feminine - tango-ul de tip social, cel care se dansează la milongas de către oameni obişnuiţi, un fenomen complet diferit de tango-ul spectacol care se desfăşoară pe scenă, sub luminile rampei, şi care este practicat de dansatori profesionişti.

Expoziţia este rezultatul unui proiect fotografic desfăşurat neîntrerupt din 2008 şi până astăzi. Dintre fotografiile făcute în aceşti şapte ani, unele chiar în Buenos Aires şi Montevideo, patria tango-ului, Săvulescu a ales să expună de data aceasta numai imagini de la evenimente desfăşurate la Bucureşti, chiar dacă unele şi cu dansatori sud-americani. Exclusiv imagini surprinse pe viu, niciuna "pozată". Imagini care încearcă să redea transformările interioare ale dansatorilor, concentrându-se pe îmbrăţişare, respectiv pe expresia dansatorilor. De aceea expoziţia s-ar fi putut numi la fel de bine Portrete de tango.

Alexandru-Radu Săvulescu, de formaţie geofizician, este eseist şi fotograf.

Expoziţia se derulează în cadrul unui eveniment mai amplu, intitulat MESAJ 2015, organizat de artistul plastic braşovean Mihai Alexandru (www.pateco-art-gallery.ro).

Casa Rozelor din Braşov (www.casarozelor.ro) este un complex compus dintr-un hotel şi o galerie de artă amplasate într-o casă monument istoric datând din secolul XV-lea.

Facebook event: ÎMBRĂŢIŞĂRI DE TANGO

 

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus