august 2015
Festivalul de Film Anonimul 2015
Mr. Holmes, în regia lui Bill Condon va fi prezentat în premieră în România în închiderea celei de-a 12-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film Independent ANONIMUL, sâmbătă, 22 august 2015.


Ian McKellen joacă rolul Domnului Holmes în filmul omonim regizat de Bill Condon, alături de apreciata actriţă Laura Linney. Prezentat la Berlinale 2015, filmul propune o nouă perspectivă asupra celui mai cunoscut detectiv din lume. Atât Linney, cât şi McKellen au primit câte o nominalizare la Premiile Oscar după ce au lucrat cu regizorul Bill Condon: Linney, în 2005 pentru rolul secundar din Kinsey şi, respectiv, McKellen în 1999 pentru rolul din Gods and Monsters, film pentru care Bill Condon a primit Premiul Oscar pentru Cel mai bun scenariu adaptat. Mr. Holmes este prezentat la Festival prin amabilitatea InterComFilm.

Chuck Norris vs communism, în regia Ilincăi Călugăreanu, va fi prezentat în proiecţie specială la ANONIMUL, prin amabilitatea HBO România. Filmul a avut premiera mondială la Festivalul de Film Sundance şi premiera europeană la Festivalul de Film din Edinburgh. În 2012, spectatorii de la ANONIMUL au putut vedea un scurt fragment din film, prezentat de către Ilinca Călugăreanu, care menţionează: "ideea de a face acest film mi-a venit în noiembrie 2011, când filmam la European Psychoanalytic Film Festival în Londra. Asistând la un Q&A, am realizat că persoana din faţa mea era Irina-Margareta Nistor. A pus o întrebare şi sunetul vocii ei mi-a adus în minte întreaga copilărie".

În România anilor 1980, mii de filme din Vest au pătruns prin Cortina de Fier, deschizând o fereastră către lumea liberă celor care îndrăzneau să se uite. Un afacerist de pe piaţa neagră a casetelor VHS şi o traducătoare curajoasă le-au adus oamenilor magia filmului, aprinzând scânteia unei revoluţii. Chuck Norris vs communism va fi proiectat în prezenţa regizoarei Ilinca Călugăreanu, criticului de film Irina-Margareta Nistor, actriţei Ana Maria Moldovan şi a costume designer-ului Alina Morar.

ANONIMUL 12 se va desfăşura în perioada 17- 23 august 2015 la Sfântu Gheorghe, în Delta Dunării.
Ediţia a 12-a a Festivalului Internaţional de Film Independent ANONIMUL este organizată de Fundaţia Anonimul, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, Uniunii Cineaştilor din România, Consiliului Judeţean Tulcea şi Institutului Cultural Român.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus