septembrie 2015
Un minut de dans sau UF!!!
Acum exact 50 (cincizeci) de ani, Gigi Căciuleanu a debutat ca dansator pe scena Teatrului Mic în coregrafia lui Miriam Răducanu. Gigi Căciuleanu sărbătoreşte 50 de ani de scenă revenind la Teatrul Mic, ca interpret, cu noua sa creaţie coregrafică Un minut de dans sau uf!!!, pe care şi-a dorit-o în tradiţia Nocturnelor 9 ½ realizate de "Măiastra" Miriam Raducanu, căreia îi dedică acest spectacol.

Muzica: Paul Ilea
Cu: Gigi Căciuleanu, Paul Ilea, Irina Ştefan şi Răzvan Stoian
Asistent coregrafie: Lelia Marcu - Vladu

 

Premiera va avea loc pe 5 şi 6 septembrie 2015, ora 20:00, la TEATRUL MIC, în cadrul Festivalului Internaţional George Enescu, ediţia 2015.

"Montarea piesei coregrafice este aproape terminată. Nu lipseşte decât un minut de dans, înainte de partea finală. Acest minut de dans, coregraful îl va re-inventa, la fiecare spectacol, în prezenţa publicului. Iar protagoniştii, compozitorul muzicii si cuplul de dansatori, vor trebui să "facă faţă", să se adapteze în "stare de urgenţă", fanteziei sale de moment trebuind să memoreze partitura coregrafică şi  bineînteles cea muzicală, ambele inventate în ultima clipă, s-o integreze şi s-o interpreteze, cât se poate de bine, pentru a putea prezenta imediat publicului piesa în forma sa finală.


La fiecare reprezentaţie, coregraful şi compozitorul vor fi nevoiţi "să-şi pună picioarele în apă rece" pentru a produce de fiecare dată, în prezenţa publicului, complet altceva.
 
Muzica îi aparţine "omului orchestră" Paul Ilea (SENSOR / KULT STUDIO) căruia coregraful i-a cerut să plece de la temele cele mai cunoscute şi populare ale "colegului" său întru muzică şi trăznăi Wolfgang Amadeus Mozart, dar să le dezvolte apoi în felul său cu cât mai multă "drăgăstoasă ireverenţă".

 

Întreg spectacolul este conceput de fapt în jurul complicatului şi deseori "nebunului" proces creator necesar pentru a obţine chiar şi un singur minut de dans.
Datorită acestei improvizaţii de fiecare seară, pentru a crea un minut de dans, spectacolele vor deveni cât se poate de diferite unul de celălalt...
SI, PRIN URMARE, FIECARE SPECTACOL VA FI UNIC.
O re-creaţie de fiecare seară, pentru spectator...
Chinurile creaţiei pentru artişti! Uf !!! " 
(Gigi Căciuleanu)

 

Producătorul spectacolului: Fundaţia Art Production în parteneriat cu Teatrul Mic
 
Biletele se găsesc la Teatrul Mic, în reţeaua Eventim (magazinele Orange, Vodafone, Germanos, Domo, librăriile Cărtureşti, Humanitas, benzinăriile OMV şi Carrefour) şi online pe www.eventim.ro.    
Regia: Gigi Căciuleanu Cu: Gigi Căciuleanu, Paul Ilea, Irina Ştefan, Răzvan Stoian

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus