august 2015
Festivalul de Film Anonimul 2015
Sâmbătă, 22 august 2015, a avut loc Gala de Închidere a celei de-a 12-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film Independent ANONIMUL, în cadrul căreia publicul a hotărât câştigătorii:

La secţiunea de scurtmetraj s-au decernat următoarele premii:

Premiul Publicului pentru Cel mai bun scurtmetraj străin filmului Listen, regia Hamy Ramezan şi Rungano Nyoni (Danemarca- Finlanda).

Premiul Publicului pentru Cel mai bun scurtmetraj românesc filmului Dispozitiv 0068, în regia lui Radu Bărbulescu, decernat în prezenţa producătorului Alexandra Buzaş.

Premiul Ovidiu Bose Paştină, oferit de Fundaţia Anonimul, pentru filmul Nu există-n lumea asta, regia Andreea Vălean, decernat în prezenţa regizoarei.

În cadrul secţiunii competiţionale de lungmetraj, Trofeul ANONIMUL 2015 s-a acordat filmului Lumea e a mea în regia lui Nicolae Constantin Tănase. Trofeul a fost decernat în prezenţa regizorului.


ANONIMUL 12 s-a desfăşurat în perioada 17-23 august 2015, la Sfântu Gheorghe, în Delta Dunării. Retrospectiva ANONIMUL 12 va avea loc la Bucureşti, la Cinema Elvira Popescu şi Cinema Studio, în perioada 2-6 septembrie 2015.

Ediţia a 12-a a Festivalului Internaţional de Film Independent ANONIMUL este organizată de Fundaţia Anonimul, cu sprijinul Ministerului Culturii, Centrului Naţional al Cinematografiei, Uniunii Cineaştilor din România, Consiliului Judeţean Tulcea şi Institutului Cultural Român.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus