august 2015
Festivalul de scurtmetraje Filmul de Piatra, Piatra Neamţ, 2015
A opta ediţie a festivalului Filmul de Piatra pregăteşte o experienţă unică la Piatra Neamţ, între 27 şi 30 august 2015.

Participanţii vor fi purtaţi într-o călătorie cu multe stele, din centrul oraşului, până pe vârful muntelui Cozla, în cinci spaţii bine alese, pentru o experienţă care reuneşte concerte, petreceri, expoziţii, workshop-uri, proiecţii speciale, şi, mai ales, scurtmetraje!
 
Pe parcursul celor patru zile de festival, vor fi proiectate peste 100 de filme, dintre care 47 de scurtmetraje aflate în competiţie. Festivalul se va deschide cu o proiecţie specială în aer liber, apoi filmele vor continua la vechiul cinematograf din oraş, Cinema Dacia.

Filmul de Piatra pregăteşte evenimente în fiecare zi, de la expoziţii foto, întâlniri cu invitaţii festivalului la un river party cu caiace, care va avea loc pe pontonul Bâtca Doamnei. Voluntarii vor anima Curtea Domnească cu concerte, jocuri, ateliere, prăjituri, filmonadă, expoziţii, activităţi handmade şi alte evenimente. Filmul de Piatra este volunteer power. În 2015, festivalul este organizat de peste 150 de voluntari şi continuă să funcţioneze ca o platformă în care aceştia sunt încurajaţi să experimenteze, să propună şi să organizeze propriile acţiuni sau mini-evenimente.

Sâmbătă, 29 august 2015, centrul universului se va muta pe vârful muntelui Cozla, la SHORTS DAY LONG NIGHT. Cel mai complex eveniment al festivalului va ţine publicul ocupat de la apus până la răsărit, cu filme scurte, concerte Robin and the Backstabbers, Partizan, DJ-set-uri cu Matze, Platonic Scale, Kurtiss Kromm, Bross & Major Ross şi instalaţii multimedia.

Festivalul se va închide cu un eveniment special dedicat vechiului cinematograf din Piatra Neamţ, Cinema Dacia. Lăsat în paragină, acest spaţiu este reanimat de festival şi de evenimentele organizate de voluntarii Filmul de Piatra, care în această vară au demarat o campanie de salvare a cinematografului.

Pe 5 septembrie 2015, festivalul se mută la Piatra Fântânele, jud. Bistriţa, în campusul Taşuleasa Social, cu un Best Of Filmul de Piatra, jocuri, activităţi speciale, drumeţii şi foc de tabără.
 
Abonamentele pentru întreg festivalul pot fi achiziţionate, la preţul de 40 de lei, din mai multe locuri din Piatra Neamţ şi Iaşi. Biletele de o zi, în valoare de 10 lei, se vor vinde la Cinema Dacia, iar banii strânşi din aceste bilete vor fi folosiţi pentru sprijinirea singurului cinematograf din judeţ.


Event pe Facebook: https://www.facebook.com/events/803179516465934/
Detalii şi program complet, pe site: www.filmuldepiatra.ro

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus