august 2015
Sâmbătă, 29 august 2015, de la ora 20.30, Opera Naţională Bucureşti dezvăluie iubitorilor teatrului liric o parte din surprizele stagiunii 2015-2016, premiere şi evenimente speciale, în cadrul spectacolului în aer liber cu acces gratuit Promenada Operei. Conceptul ediţiei 2015 este intitulat Open Air Opera Classica, marcă a unei stagiuni aflate sub semnul unora dintre cele mai aplaudate titluri de operă şi de balet din întreaga lume.

Astfel, pe esplanada Operei Naţionale Bucureşti, sub bagheta dirijorului Cristian Sandu, publicul va putea urmări, în premieră, fragmente din spectacolele de operă care vor fi prezentate în noua stagiune, dar şi momente din cele mai îndrăgite spectacole de balet. Se anunţă în acest fel două coproducţii importante ale Operei Naţionale Bucureşti, Cosi fan tutte de Wolfgang Amadeus Mozart cu Garsington Opera din Marea Britanie, în regia lui John Fulljames, şi respectiv Manon Lescaut de Giacomo Puccini cu Royal Opera House Covent Garden şi Shanghai Grand Theatre, în viziunea regizorului Jonathan Kent, dar şi o nouă producţie Turandot de Giacomo Puccini.


Cea de-a IX-a ediţie a ,Promenadei Operei va aduce împreună pe aceeaşi scenă unele dintre cele mai apreciate voci, printre care Lucian Corchiş, Maria Jinga, Liviu Indricău, Florina Ilie, Iulia Isaev, Sorina Munteanu şi Madeleine Pascu, dar şi pe George Ionuţ Vîrban, câştigătorul Premiului Radio România Cultural la recent încheiatul concurs internaţional de canto ,Le Grand Prix de l'Opéra. Alături de aceştia se vor afla Orchestra Operei Naţionale Bucureşti, condusă de dirijorul Cristian Sandu şi Corul instituţiei pregătit de maestrul Stelian Olariu. Din cauza unor probleme de sănătate, soprana Irina Iordachescu nu va putea fi prezentă la acest eveniment.

Accesul publicului la ,Promenada Operei se va face începând cu ora 18.00. Menţionăm faptul că Opera Naţională Bucureşti nu dispune de locuri de parcare pentru acest eveniment.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus