august 2015
Articole diverse
Orchestra Română de Tineret începe pe 31 august 2015, de la ora 11, seria repetiţiilor cu public în sala mare de la ICR. Intrarea este liberă.

Preşedintele ICR, Radu Boroianu, anunţase într-o conferinţă de presă în 9 iulie 2015 că ICR va pune la dispoziţia Orchestrei Române de Tineret sala mare pentru ca tinerii muzicieni să poată repeta.

Orchestra Română de Tineret este formată din 100 de muzicieni, cu vârste cuprinse între 20 şi 28 de ani, şi este dirijată de Cristian Mandeal. Orchestra a susţinut concerte extraordinare în cadrul Festivalului "George Enescu" (ediţiile 2011 şi 2013) şi va deschide ediţia din 2015, în cel mai prestigios ciclu de concerte "Mari orchestre ale lumii". De asemenea, orchestra a susţinut importante concerte la Paris, Strasbourg, Roma, Ravello şi Berlin, unele realizate cu sprijinul ICR.

În anul 2008, violoncelistul Marin Cazacu, managerul Centrului Naţional de Artă Tinerimea Română, şi dirijorul Cristian Mandeal au format prima orchestră simfonică de tineret din România, cu sprijinul Fundaţiei "Prietenii muzicii - Serafim Antropov".

Proiectul "Orchestra Română de Tineret - spirit enescian şi tradiţie europeană" a pornit din necesitatea racordării tinerei generaţii de muzicieni români la exigenţele şi aspiraţiile artistice europene. În noiembrie 2011 ansamblul a devenit membru al Federaţiei Europene a Orchestrelor Naţionale de Tineret - EFNYO.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus