septembrie 2015
Festivalul de teatru Undercloud, 2015
Luni, 31 august 2015, ultima zi a festivalului, au fost decernate premiile Undercloud, stabilite de juriul format din profesoara şi regizoarea Sanda Manu, teatrologul Irina Ionescu, dramaturgul Matei Vişniec şi criticul de teatru Octavian Saiu..

Cel mai bun spectacol: La ţigănci, regia Andrei si Andreea Grosu - producţie Unteatru. Scenografia: Vladimir Turturica. Distribuţia: Richard Bovnoczki, Liviu Pintileasa, Mihaela Trofimov, Corina Moise, Florina Gleznea, Cristina Casian, Bogdan Cotleţ.

Cea mai bună actriţă: Iulia Colan pentru rolul din spectacolul Flori pentru Algernon, regia: Iulia Colan - producţie a Teatrului Act.

Cel mai bun actor: Richard Bovnoczki, pentru rolul Gavrilescu din spectacolul La ţigănci, regia Andrei si Andreea Grosu - producţie Unteatru

Premiul pentru regie: Cristi Juncu, pentru spectacolul Cont(r)ACTe - producţie a Teatrului ACT.

Premiul pentru inovaţie: Promised Land, concept şi coregrafie Arcadie Rusu, cu Ioana Marchidan, Judith State, Atilla Bordas, Istvan Teglas şi Elisabeta Mihai.

Premiul Teatru de Autor a fost acordat Liei Bugnar.

Premiul Teatru Liber - UNDER ANY CLOUD acordat unei producţii realizate într-un teatru de stat: Teatrului Bulandra şi echipei spectacolului Artă de Yasmina Reza, în regia lui Cristi Juncu, cu Vlad Zamfirescu, Gigi Ifrim, Şerban Pavlu. Scenografie semnată de Cosmin Ardeleanu.

Premiul de excelenţă: spectacolul Căderea de Albert Camus, în interpretarea actorului israelian, de origine română, Nico Nitai. Căderea este unul din cele mai longevive spectacole din lume, fiind înscris în Cartea Recordurilor pentru performanţa de a fi fost jucat de mai bine de 40 de ani.

Ne vedem la Undercloud 2016!

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus