septembrie 2015
Bucharest Fringe - Maratonul Teatrului Independent, 2015
Asociaţia "TEATRUL.RO" vă invită, în perioada 2 - 11 octombrie 2015, la ediţia a cincea a Maratonului Teatrului Independent - Bucharest Fringe, un festival anual care promovează mişcarea teatrală independentă, cu precădere producţiile neconvenţionale, precum şi spaţiile de joc independente.

Juriul de selecţie al Maratonului Teatrului Independent - Bucharest Fringe, 2015, a ales cele mai bune 15 spectacole ce se potriveau criteriilor şi profilului festivalului, dintr-un total de peste 50 de piese produse de către companii independente.

Piesele vor intra în competiţia ce are loc între 2 şi 11 octombrie 2015, în cele mai importante spaţii independente şi alternative din Bucureşti, concurând pentru cele opt premii din cadrul Bucharest Fringe.

Juriul de selecţie al Maratonul Teatrului Independent a fost format din criticii de teatru Cristiana Gavrilă, Cristina Rusiecki, Monica Andronescu, Oltiţa Cîntec şi Oana Cristea-Grigorescu.

"În mod special, în 2015, în cadrul festivalului se va desfăşura prima ediţie a noii secţiuni "Micul Maraton al Teatrului Independent", în perioada 02-04 octombrie 2015. În aceste zile, spectatorii vor putea lua parte la cele mai importante One-man / One-woman Show realizate în teatrul independent începând cu anul 2010, precum şi o serie de micro-recitaluri ale tinerilor absolvenţi ai şcolilor de profil. Recomandăm celor vizaţi în aceste arii de interes să se înscrie, de asemenea, în Festival", spune regizorul Radu Popescu, directorul festivalului.

Juriul va acorda mai multe premii pentru cele mai originale realizări artistice.

"Cele patru ediţii organizate până acum au dovedit, pe de o parte, apetenţa publicului pentru teatrul independent, iar pe de alta, nevoia spaţiului independent de susţinere şi de facilitare a interacţiunii cu publicul. Maratonul Teatrului Independent vine în întâmpinarea cerinţelor publicului şi ale artiştilor independenţi, încurajează experimentul artistic, reprezentarea unor producţii relevante pentru lumea actuală prin tematică şi prin mijloacele de expresie utilizate", mai declara Radu Popescu.

Spectacolele selecţionate vor fi prezentate în următoarele teatre:

Teatrul LUNI, Green Hours
06 octombrie 2015 - Cabaretul cuvintelor de Matei Vişniec - T.I.P. / Teatrul Mignon
07 octombrie 2015 - ALS - Act Like School de Radu Horghidan - Social Act Theatre - Galaţi

Teatrul Act
02 octombrie 2015 - Cont(r)ACTe de Mike Bartlett - Teatrul Act

UNTEATRU
04 octombrie 2015 - Hotel de Eugen Jebeleanu - Compagnie 28 / unteatru / ColectivA Cluj
05 octombrie 2015 - La ţigănci după Mircea Eliade - unteatru

Clubul ţăranului
06 octombrie 2015 - În 4D de Alexa Băcanu - ReactoR de Creaţie şi Experiment - Cluj-Napoca

Godot Cafe Teatru
03 octombrie 2015 - Mizantropul de Moliere - Asociaţia Opera Prima
04 octombrie 2015 - Box FM de Radu Iacoban - Godot Cafe Teatru
10 octombrie 2015 - Iluzii de Ivan Vîrîpaev - U.N.A.T.C.
11 octombrie 2015 - Secretul fericirii de Alexandru Popa - Godot Cafe Teatru

Teatrul de Artă
03 octombrie 2015 - Dureri fantomă de Vasili Sigarev - Teatrul de Artă
05 octombrie 2015 - Kean după J.P. Sartre şi Shakespeare - Teatrul Mignon
06 octombrie 2015 - Ashes Afar de Andreea Borţun - Vanner Collective / Edinburgh Fringe Festival
07 octombrie 2015 - Provizoriu de Raul Coldea şi Petro Ionescu - ReactoR de Creaţie şi Experiment - Cluj-Napoca

Teatrul Odeon
04 octombrie 2015 - Eu. O casă de păpuşi după Henrik Ibsen - ARPAS şi Teatrul Odeon

Asociaţia "TEATRUL.RO" a fost înfiinţată în anul 2006 de către un grup de regizori şi de actori; scopul său iniţial a fost realizarea de spectacole de teatru independente, implicând mai ales artişti tineri, în curs de afirmare, în spaţii spectaculare neconvenţionale.

MISIUNEA Asociaţiei TEATRUL.RO este de a realiza proiecte în domeniul artelor spectacolului, în spaţii şi contexte neconvenţionale; de a promova generaţia tânăra de artişti români şi de a-i pune în dialog.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus