septembrie 2015
Festivalul de Teatru Excelsior Teen-Fest, 2015
Teatrul EXCELSIOR organizează, în perioada 25 septembrie - 2 octombrie 2015, prima ediţie a Festivalului de Teatru Excelsior Teen-Fest. Festivalul include pe lângă pilonul principal, spectacole de teatru, ateliere de fotografie, dans contemporan şi dramaturgie observaţional-empatică. Atelierele vor fi susţinute de profesionişti în domeniu şi vor avea ca scop iniţierea adolescenţilor în domeniile de care sunt pasionaţi, printr-o serie de module teoretice şi practice.

Atelierele din cadrul primei ediţii a Festivalului de Teatru Excelsior Teen-Fest, reunite sub titulatura Oraşul în mişcare, sunt menite să apropie publicul tânăr de teatru, fotografie şi dans contemporan. Vor putea participa adolescenţi cu vârsta cuprinsă între 14 şi 18 ani. Fiecare atelier va cuprinde un număr de zece participanţi. Tinerii se vor întâlni cu traineri din domeniile mai sus-menţionate, care vor îmbina teoria cu lucrul practic.

Atelierele de fotografie şi dans contemporan sunt organizate de Teatrul Excelsior in parteneriat cu Asociaţia Culturală Control N şi Centrul Naţional al Dansului (CNDB).

Participanţii la ateliere vor fi încurajaţi să descopere şi să aprofundeze cunoaşterea oraşului Bucureşti pentru evidenţierea acelor lucruri specifice care îl fac să fie în mişcare. Fiecare participant va putea să îşi dezvolte propria viziune asupra temei - Oraşul în mişcare - fie prin suita de fotografii realizate, fie prin crearea unor coregrafii care să conţină acest subiect.

Îmbinarea celor două laturi ale atelierului se va concluziona într-un performance pregătit de grupul de adolescenţi-dansatori, în care vor fi incluse şi fotografiile realizate de adolescenţii din cadrul atelierului axat pe artă fotografică.

La rândul său, atelierul de dramaturgie observaţional-empatică îşi propune să descopere fragmente de realitate în mişcare, care au un potenţial teatral, devenind puncte de pornire pentru un monolog sau pentru un dialog, pentru un scurt poem dramatic sau pentru un cântec dintr-o viitoare piesă.
 
În cadrul atelierului se va folosi tehnica observaţiei directe, care presupune alegerea unor "obiective dramaturgice" pe care participanţii le vizitează, construind în funcţie de dinamica lor mini-scenarii de teatru. Plimbări pe stradă, atenţia concentrată pe anumite detalii duc mai apoi către scriere, integrand aceste experienţe în fragmente de text în mişcare.

Modalitatea de înscriere la ateliere

Înscrierile la ateliere se fac online. Doritorii sunt rugaţi să trimită un email la adresa [email protected], până la data de 23 septembrie 2015, specificând următoarele:
nume
vârsta
liceul / şcoala
atelier (câteva rânduri prin care aplicantul descrie dorinţa de a participa la atelierul ales)
contact (telefon & adresa de email)

Nu se percepe taxă de participare.

Excelsior Teen-Fest este mai mult decât un festival, este o stare de spirit cu efecte benefice pe termen lung!

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus