Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Anunţuri  Sageata  Articole diverse

Premieră Omul care mânca lumea, în regia lui Alexandru Mâzgăreanu


Comunicat de presă

octombrie 2015
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
Omul care mânca lumea, spectacolul care reinterpretază cotidianul absurd într-o cheie regizorală modernă, va avea premiera oficială în zilele de 31 octombrie şi 1 noiembrie 2015, ora 20.15, la Teatrul de Artă Bucureşti
 
Omul care mânca lumea, după piesa omonimă a dramaturgului şi regizorului german Nis-Momme Stockmann, este spectacolul care tratează cu cinism diferite aspecte ale societăţii contemporane, prin prisma presiunilor pe care aceasta le exercită asupra oamenilor şi în care libertatea individului devine doar un concept cu limite sufocante.


Personajul principal, un bărbat de 35 de ani, angajat merituos într-o companie prosperă, obişnuit cu succesul, are de-a face, dintr-o dată, cu problemele tatălui său în vârstă, aflat într-o stare progresivă de degradare psihică şi fizică. Încetul cu încetul, lucrurile îi scapă de sub control. Este concediat, se desparte de soţia şi copiii săi, se îndepărtează de prieteni şi nu mai este capabil să facă distincţia între responsabilităţile pe care le are şi nedreptăţile pe care le îndură.

Tânărul autor Nis-Momme Stockmann reuşeşte să creeze un personaj unic şi peren şi să răspundă unor aspecte precum îmbătrânirea, dependenţa şi dificultăţile condiţiei de tată, soţ şi prieten - o poveste tulburătoare şi un spectacol emoţionant despre capitulare, într-o lume a profitului.


În 2009, piesa Omul care mânca lumea  a fost aleasă ca fiind una dintre cele mai bune piese din Europa, de către European Theater Convention, iar un an mai târziu, Nis-Momme Stockmann a fost numit tânărul dramaturg al anului, în cadrul Theater Heute critics' survey.
 
Punerea în scenă de la Bucureşti, semnată de la fel de tânărul regizor Alexandru Mâzgăreanu, pe o traducere de Ciprian Marinescu, este un spectacol emoţionant, de la început, până la final.

În distribuţie: Şerban Gomoi - Fiul, Romeo Pop - Tatăl, Antoaneta Cojocaru / Sorina Ştefănescu - Lisa, Liviu Chiţu - Filip, Alexandru Călin - Ulf.
Muzica originală este semnată de Alexandru Suciu.
Foto şi grafică, Romeo Boicu.

Spectacolul Omul care mânca lumea este realizat de Asociaţia OPERA PRIMA în parteneriat cu FUNDAŢIA DIGNITAS, cu sprijinul ArCuB - prin programul de finanţare "Eşti Bucureşti" -, al PMB şi al Teatrului de Artă Bucureşti.

Teatrul de Artă Bucureşti (TAB) este o companie de teatru, un proiect independent şi curajos, născut în aprilie 2010, din iniţiativa şi determinarea creatoare a unui tânăr actor, alături de actori talentaţi, susţinută de alţi artişti şi personalităţi cu renume, toţi însufleţiţi de pasiunea pentru artă, oameni şi comunitate.
 
Rezervări şi bilete: 0737 904 932 | rezervari@teatruldearta.ro | sau în reţeaua Eventim.
Contact: comunicare@teatruldearta.ro

0 comentarii

Click pentru a mări imaginea


Resurse

 Alte articole de Comunicat de presă


Alte articole

 Farinelli în grădina deliciilor - terapeutica muzicii şi a iubirii, Roxana Pavnotescu
 Fountainhead şi izvoarele inepuizabile ale creaţiei, Roxana Pavnotescu
 Teatrul LUNI de la Green Hours - Retrospectivă 2017, Comunicat de presă
 După 20 de ani - Teatrul Luni de la Green Hours, Răzvan Penescu
 Teatrul LUNI de la Green Hours împlineşte 20 de ani, Comunicat de presă
 Toate articolele despre Articole diverse


SCRIEŢI LA LITERNET

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la cronici@liternet.ro. Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet.ro? Îl puteţi introduce aici.


PUBLICITATE
CITIŢI-NE PE FACEBOOK


Spacer Spacer