noiembrie 2015
Festivalul Internaţional de film pentru copii KINOdiseea, 2015
Song of the Sea, cea mai nouă animaţie a regizorului Tomm Moore (The Secret of Kells), nominalizată la Oscar 2015, va deschide cea de-a şaptea ediţie a Festivalului Internaţional de Film pentru Copii Kinodiseea, ce se va desfăşura între 13 şi 18 noiembrie 2015, la Bucureşti.

Cea de-a şaptea ediţie Kinodiseea va debuta pe 13 noiembrie 2015, la Cinema Eforie din Bucureşti, cu premiera românească a lungmetrajului de animaţie Song of the Sea / Cântecul Mării, film nominalizat la Oscar şi la European Film Awards - EFA 2015 pentru cel mai bun lungmetraj european de animaţie.


Tomm Moore, regizorul nominalizat şi în 2009 la Premiile Oscar pentru animaţia The Secret of Kells, revine cu o poveste inspirată de creaturile mitice din folclorul irlandez numite Selkies - oamenii care devin foci atunci când intră în mare. Song of the Sea urmăreşte povestea tânărului Ben şi a surorii lui mai mici Saoirse, care nu poate vorbi şi care descoperă că este o Selkie.
 

În aventura lor fantastică printr-o lume magică locuită de creaturi supranaturale, aflate sub vraja unei zeiţe celtice, cei doi descoperă că supravieţuirea lor depinde de recuperarea vocii lui Saoirse.

Expresivitatea puternică a personajelor, folosirea animaţiei tradiţionale 2D şi a desenelor în acuarelă sunt un omagiu adus animatorului japonez Hayao Miyazaki şi spiritului studioului Ghibli.

"Song of the Sea, o animaţie fermecătoare şi expresivă pentru toată familia, bogată în referinţe din folclorul irlandez" (The Guardian)


Song of the Sea a intrat în cursa pentru Oscar 2015 la categoria Cel mai Bun Film de Animaţie, alături de The Tale of Princess Kaguya, filmul semnat de Isao Takahata de la prestigiosul Studio Ghibli şi The Boxtrolls, realizat de animatorii studioului american Laika. Song of the Sea concurează alături de alte 11 producţii în competiţia internaţională Kinodiseea 2015.

Ediţia a 7-a Kinodiseea aduce pe marele ecran peste 100 de premiere naţionale, 29 de filme de lungmetraj şi animaţii şi 80 de scurtmetraje, în total peste 140 de proiecţii. Cele 7 secţiuni ale festivalului sunt Competiţia Internaţională, Retrospectiva, Panorama - filme în afara competiţiei, Teenagers in Focus - filme dedicate adolescenţilor şi 4 secţiuni de scurtmetraje pentru copii de la 3 - 6 ani, 6 - 9 ani, 9 - 12 ani, 12 - 14 ani, prezidate de jurii formate atât din copii, cât şi din profesionişti în domeniu.

Programul celei de-a 7-a ediţii propune publicului şi o serie de sesiuni Q&A cu realizatorii şi actorii din filme, masterclass-uri susţinute de regizori dedicate studenţilor în cadrul Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Film (UNATC), seminarii de media literacy - educaţie audiovizuală dedicate profesioniştilor din domeniu dar şi publicului larg şi părinţilor sau workshop-uri de creare soundtrack şi sunet de film, organizate în parteneriat cu Institutul Francez din Bucureşti.

Biletele pot fi achiziţionate atât în ziua proiecţiei de la casieriile cinematografelor în care va avea loc Kinodiseea, între 13 şi 18 noiembrie 2015, cât şi în avans, pe Eventbook.ro.

Preţul unui bilet este de 10-15 lei / adult şi 7 lei / copil pentru ultimele două proiecţii din timpul săptămânii şi pentru toate proiecţiile din weekend. Pentru celelalte proiecţii din timpul zilei şi calupurile de scurtmetraje, intrarea este liberă şi este necesară rezervarea locurilor pe www.kinodiseea.ro. În 2015, spectatorii pot opta şi pentru două tipuri de abonamente: un festival pass de o persoana de 50 lei şi un family festival pass (pentru 4 persoane) de 150 lei.


Cea de-a şaptea ediţie a Festivalului Internaţional de Film pentru Copii Kinodiseea se va desfăşura la Cinema Eforie, Cinema Union, Hollywood Multiplex şi Cinema Elvire Popesco.
Festivalul Internaţional de Film pentru Copii Kinodiseea, membru al Asociaţiei Europene a Filmului pentru Copii (ECFA), este organizat de Asociaţia Culturală Metropolis, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, al Uniunii Cineaştilor din România, al Primăriei Sectorului 5, Programului Europa Creativă - Media şi al Institutului Francez din Bucureşti.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus