Agenda LiterNet  Sageata  Ştiri  Sageata  Frumoasa călătorie a urşilor panda povestită de un saxofonist care avea o iubită la Frankfurt

Premieră Matei Vişniec la TVR - Frumoasa călătorie a urşilor panda povestită de un saxofonist care avea o iubită la Frankfurt

ianuarie 2016
Casa de Producţie TVR vă invită să vizionaţi premiera spectacolului Frumoasa călătorie a urşilor panda povestită de un saxofonist care avea o iubită la Frankfurt, luni 1 februarie, ora 20.10, simultan pe TVR 2 şi TVR HD. Preluare a spectacolului produs de compania UNTEATRU.

Matei Vişniec. La o primă vedere are un aer uşor timid. În dialog, îţi dai seama repede că aparenţele ascund câteva calităţi din ce în ce mai rare: bun simţ, respect pentru interlocutor, răbdare. Se înflăcărează când vorbeşte despre lucrurile care îl pasionează. Ascultă cu ochii mari când îi povesteşti ceva. Nu lasă lucrurile să treacă pe lângă el. Le vede, le observă, le desface în straturi, vrea să ajungă la esenţă. Ştie să se bucure, în egală măsură, de o străduţă pitită undeva în lumea prin care se mişcă, şi de un croissant înmuiat în ciocolată caldă.

S-a născut la Rădăuţi, în 29 ianuarie 1956. De acolo a plecat să afle cum e lumea. Şi să o povestească. Prin scris, prin personaje, prin situaţii.

"Timpul a trecut repede, dar structural vorbind eu sunt tot acelaşi, omul generaţiei '80. Cred în literatură, care este un spaţiu de rezistenţă. Prin literatură putem rezista împotriva unor forme de manipulare cum este societatea de consum, orânduirea comercială. Lumea de astăzi este condusă de negustori, nu de filozofi, nu de scriitori. Negustorii sunt cei care creează mondializarea. Rezistăm prin literatură. Dacă vrem sa înţelegem ceva, citim." - Matei Vişniec

Casa de Producţie TVR spune La mulţi ani, Matei Vişniec! Şi vă invită, iar, la teatru.

Ea - Iolanda Covaci
El - Marius Călugăriţa
Coregrafie: Galea Bobeicu
Pantomimă: Adrian Nour
Muzica: Mihai Prejban
Regia: Cătălina Buzoianu
Regia TV: Tudor Chirilă

Teatrul de televiziune este un proiect coordonat de CASA DE PRODUCŢIE TVR şi difuzat pe TVR 2 în fiecare seară de luni.
Producător coordonator: DEMETER András István
.

Toate articolele despre Frumoasa călătorie a urşilor panda povestită de un saxofonist care avea o iubită la Frankfurt

ÎN PROGRAM