aprilie 2016
Festivalul de teatru tânăr Ideo Ideis, 2016
Ideo Ideis deschide preselecţia pentru secţiunea non-competitivă "Spectacole de Teatru Tânăr" din cadrul celei de-a XI-a ediţii a Festivalului, care va avea loc între 8 şi 14 august 2016, la Alexandria.

Orice trupă de liceeni din ţară se poate înscrie pentru a juca pe scena Ideo Ideis în faţa unui public de peste 400 de spectatori, printre care se regăsesc şi câţiva dintre cei mai cunoscuţi oameni de teatru şi de film din ţară. Începând cu această ediţie, fiecărei trupe participante i se va aloca un mentor - un profesionist din lumea teatrului - care o va ghida şi va oferi feedback, întregind astfel conceptul de mentorat propus de IDEO IDEIS. Printre mentorii de anul acesta se numără Dorina Chiriac, Marius Manole, Medeea Marinescu, Cătălin Ştefănescu, Andi Vasluianu şi Vlad Zamfirescu. Prezenţa la festival presupune pentru liceeni un program zilnic de workshopuri de dezvoltare personală prin mijloace alternative: actorie, dans, scriere creativă, muzică, film, fotografie, cât şi posibilitatea de a vedea spectacole de teatru profesionist şi de a participa la toate activităţile care se vor desfăşura la Alexandria pe perioada Ideo Ideis.

 
Trupele se pot înscrie în perioada 12 aprilie - 27 mai 2016 pe www.ideoideis.ro/inscriere. Toate detaliile necesare înscrierii sunt disponibile în Ghidul Trupelor Aplicante.


Cele 8 trupe din ţară sunt completate în festival de o trupă locală, câştigătoarea festivalului Pauza_de_teatru din Alexandria. Selecţionerii trupelor sunt Andreea Borţun (regizor / scenarist, co-preşedinte IDEO IDEIS), Alexandru Ion (actor, co-preşedinte IDEO IDEIS), Lavinia Cioacă (scenarist, co-director IDEO IDEIS), Carmen Dumitrescu (manager cultural, co-director IDEO IDEIS), Ana Teodorescu (teatrolog, coordonator spectacole IDEO IDEIS) şi Sabina Brânduşe (actriţă, coordonator al departamentului relaţii trupe IDEO IDEIS).
 
 
IDEO IDEIS este un festival de teatru pentru comunitate şi, în acelaşi timp, un eveniment dedicat procesului de educaţie alternativă pentru tinerii liceeni din România. Structura festivalului este unică în peisajul festivalurilor de teatru din ţară şi are rolul de a-i ajuta pe participanţi să-şi îmbunătăţească abilităţile de comunicare, să capete încredere în ei înşişi şi să interacţioneze cu tipuri de modele relevante pentru dezvoltarea lor personală şi profesională.
www.ideoideis.ro / https://www.facebook.com/ideoideis/




0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus