aprilie 2016
Discordia
(ZIUA TREI)

"Rareş a ajuns la Cluj, Kinga şi Ilinca au făcut asta cu o zi înainte, aşa că momentul mult aşteptat s-a produs: toată echipa s-a reunit. S-au ales costumele pentru actori, s-au adus restul lucrurilor din recuzită, apoi scenografia a fost finalizată. O zi grea, şi primele certuri mai serioase. Diferenţele de opinie au fost până la urmă trecute."

(ZIUA PATRU)

"Prima şi singura zi de repetiţii, ar fi trebuit să înceapă la cinci după-amiaza, dar probleme organizatorice au împins tot procesul, aşa că repetiţiile propriu-zise au început de-abia la ora şapte. A fost prima zi cu toată echipa prezentă în acelaşi spaţiu, inclusiv actorii, Ilinca şi Rareş. Am început prin a sărbătorii ziua de naştere a Ilincăi - Ion i-a făcut o surpriză şi i-a adus un tort foarte gustos. Apoi, majoritatea am stat pe terasă şi am discutat despre filme, de la cinemaul asiatic la pornache."

"S-au început repetiţiile la primele cadre care ar avea loc dimineaţa. Au asistat Ion şi Claudia, iar Ilinca a încercat să se obişnuiască cu mediul şi în special cu trasul jaluzelelor şi deschisul dulapurilor. De altfel, casa începe să arate tot mai mult a universul celor două personaje. Un spaţiu destul de sec, foarte ordonat, în care totul are o poziţie clară, neschimbată. Au apărut posterele şi cărţile pentru personajul masculin şi tot felul de obiecte care au făcut ca locaţia să pară o casă în care chiar locuiesc aceste persoane."

(Mădălina Pojoga, iulie, 2015, Cluj-Napoca)

(Va urma...)


Ion Indolean şi Marius M. Bogdan

 
Discordia este un film independent, scris şi regizat de Ion Indolean, la bază critic de film, şi produs de Hola Media. Deocamdată, Discordia nu poate fi văzut, fiind în perioada de înscriere la festivaluri. Puteţi, însă, urmări parcursul proiectului pe pagina lui de Facebook, cât şi pe LiterNet şi pagina acestuia de Facebook.
Regia: Ion Indolean Cu: Ilinca Hărnuţ, Rareş Hanţiu

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus