aprilie 2016
Discordia
(ZIUA ZECE)

"De data asta s-a început doar la ora 20 - s-au tras cadrele 16 şi 30, cadre de seară: scena finală din prima zi, respectiv scena de final a filmului."

"Chiar dacă întregul film este aproape lipsit de dialog, cadrul 16 (aproximativ trei minute), poate fi considerat cel mai dinamic. Bazat pe improvizaţie, dialogul a fost bun în toate dublele trase - Rareş a trecut peste blocajul pe care îl avea."

"A fost o seară scurtă şi am terminat fix la 12, la timp pentru a-i ura la mulţi ani! Claudiei."

(ZIUA UNSPREZECE)

"De data asta, am început cu un cadru de exterior, în curte. S-a întârziat puţin cu programul - eterna problemă a filmării cu buget mic: depindem de soare. Ion a hotărât să introducă şi o referinţă cinematografică în scenă, ceea ce cred că a fost o decizie bună şi care va antrena publicul cunoscător."

"Din nou, s-a filmat cadrul 21, care devine mai bun pe zi ce trece. Seara, am ieşit cu toţii la o bere, de ziua Claudiei. Mâine, începem doar la amiază. Prilej de somn."

(ZIUA DOISPREZECE)

"Zi în care s-a filmat pe stradă. Asta înseamnă că a trebuit, din nou, să ne confruntăm cu pietoni, avioane şi maşini care se perindă fără oprire, muncitori care abia dacă se lasă convinşi să ia o pauză - aţi mai văzut aşa ceva în România?!"

"Cadrele s-au tras în grabă, fiind presaţi de timp şi de neplăcerea lui Ion să lucreze în medii necontrolate. Personajele din film par picate din cer, în raport cu trecătorii."

"Iniţial, era vorba că mâine vom filma cadrul 22, dar am fost în grafic şi momentul ne-a permis să îl tragem astăzi. Ceea ce face ca asta să fie ultima zi de filmări. S-au tras 3 duble din care una a fost ratată total pentru că i-a sunat telefonul cuiva de la sunet. S-a strigat cut, iar Ion, într-un stil atât de caracteristic lui, a anunţat că am "cam" terminat. Versiunea lui la "It's a wrap!" definitiv. Aşteptăm the final cut!"

(Mădălina Pojoga, iulie, 2015, Cluj-Napoca)

(Va urma...)
 

Adi, cu boomul, Ilinca în febra scenei
 
Discordia este un film independent, scris şi regizat de Ion Indolean, la bază critic de film, şi produs de Hola Media. Deocamdată, Discordia nu poate fi văzut, fiind în perioada de înscriere la festivaluri. Puteţi, însă, urmări parcursul proiectului pe pagina lui de Facebook, cât şi pe LiterNet şi pagina acestuia de Facebook.
Regia: Ion Indolean Cu: Ilinca Hărnuţ, Rareş Hanţiu

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus