iulie 2016
Festivalul de teatru tânăr Ideo Ideis, 2016
Programul celei de-a 11-a ediţii a Ideo Ideis (8-14 august 2016) este gândit astfel încât să se plieze pe cele două direcţii principale ale festivalului, şi anume: să ofere, pe de o parte, o experienţă cât mai intensă şi educativă pentru liceenii participanţi şi, pe de altă parte, să integreze în activităţile sale culturale comunitatea din Alexandria.

Astfel, programul include 19 spectacole de teatru - 10 spectacole de teatru profesionist, 9 spectacole pregătite de trupele participante -, nu mai puţin de 27 de reprezentaţii de spectacole stradale, care vor avea loc zilnic în centrul pietonal al oraşului, 3 concerte cu acces public - URMA, ArgEnTango şi Fanfara Transilvania, la o scenă deschisă amenajată în centrul Alexandriei, vizavi de Casa de Cultură şi 5 proiecţii de film, printre care Câini (2016), în regia lui Bogdan Mirică, prezentat în cadrul Caravanei TIFF.

Nume sonore de pe scena artistică şi culturală din România, care susţin educaţia alternativă, au acceptat să fie invitaţi ai festivalului în secţiunile inspiraţionale care completează grila programului: activista Roxana Marin, scriitorul Florin Lăzărescu şi, în exclusivitate, pictorul Adrian Ghenie vor fi cei trei vorbitori de la Seara Povestitorilor, iar actorii Mimi Brănescu, Dragoş Bucur, Teodor Corban, cât şi regizoarea de teatru Gianina Cărbunariu participă individual la Masterclassurile dedicate.

Programul complet al Ideo Ideis 2016 poate fi găsit aici.

Pentru spectacolele de teatru profesionist, preţul unui bilet este de 10 lei. Biletele pot fi achiziţionate de la Casa de Cultură din Alexandria şi de la Terasa Conciato, începând cu 8 august 2016. În afară de spectacolele invitate, toate celelalte evenimente IDEO IDEIS care se adresează publicului (excepţie făcând atelierele pentru liceeni) sunt cu intrare liberă, în limita locurilor disponibile.

Tema festivalului la ediţia 2016 este "Facem şi noi nişte empatie?". Urmăreşte campania #facemempatie pe Facebook.

Partener principal: BRD Groupe Société Générale
Partener de tradiţie: Primăria Municipiului Alexandria
Proiect Cultural Finanţat de Ministerul Culturii // Proiect Cultural Co-Finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional
Sponsori: Walmark, Aleg România, WIROM, Agropest Seed, Aurelian Săndulescu, Brain SRL, RCS & RDS, Bredent, Eurocar, Germino, TelDrum, Proinvest, Conciato, Rotary Club Alexandria, Sloop
Parteneri: Institutul Cultural Român, Dăescu Borţun Olteanu, UNATC, FITS, UNITER, Conciato, Inspectoratul Şcolar Judeţean Teleorman, Illy, TIFF, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Teleorman, FestCo, Teatrul Excelsior, Noumax, Muzeul Judeţean Teleorman, Divan, Screen Art, Centrul Judeţean de Conservare şi Promovare a Culturii Tradiţionale Teleorman, Asociaţia de prietenie Româno-Franceză ROMFRA Alexandria, MLK Sound Production, VideoLink, Fulg Media, One World Romania
Parteneri media: SUB25, Scena9, DOR, RFI, Beau Monde, THE INSTITUTE, ARTE ŞI MESERII, Think Outside the Box, Liternet.ro, Carevasăzică, PLIC, Revista Cariere, The Celebrity Book, eva.ro, Liber în Teleorman

***
IDEO IDEIS este un festival de teatru pentru comunitate şi, în acelaşi timp, un eveniment dedicat procesului de educaţie alternativă pentru tinerii liceeni din România. Structura festivalului este unică în peisajul festivalurilor de teatru din ţară şi are rolul de a-i ajuta pe participanţi să-şi îmbunătăţească abilităţile de comunicare, să capete încredere în ei înşişi şi să interacţioneze cu tipuri de modele relevante pentru dezvoltarea lor personală şi profesională.

www.ideoideis.ro // https://www.facebook.com/ideoideis/