mai 2016
Cel mai frumos roman din lume
Duminică, 8 mai 2016, la ora 19:00, la Unteatru

"Tot ceea ce îţi poţi imagina este real." - Pablo Picasso
 
Spectacolul "Cel mai frumos roman din lume" după Larry Tremblay, în regia Alexandrei Penciuc, revine la Unteatru. Duminică, 8 mai 2016, la ora 19:00, spectatorii sunt invitaţi într-o lume fascinantă, la limita dintre real şi imaginar, în care regulile sunt dictate de puterea creaţiei. Distribuţia este formată din Nicoleta Lefter şi Ionuţ Grama.

Cel mai frumos roman din lume, după Larry Tremblay, este povestea a două personaje unite într-un joc al creaţiei, în care realul şi imaginarul alternează, coexistă şi se contopesc.

Sub aparenţa unei şedinte de terapie în care o mică scriitoare aflată în pană de inspiraţie (Nicoleta Lefter) este analizată de un psihiatru excentric (Ionuţ Grama), cei doi dezvăluie noi planuri ale realităţii, care se împletesc, se dezvoltă şi se destramă, pe rând, ca straturile unei cepe, în căutarea esenţei - adevărul pur. Scenografia este semnată de Tudor Prodan. Regizorul Alexandra Penciuc propune o perspectivă inedită asupra relaţiilor interumane şi a subconştientului, într-o poveste de dragoste întunecată şi emoţionantă despre identitate şi alteritate, despre maturizare şi sexualitate - şi, mai ales, despre puterea, nevoia şi dreptul de a crea.

Durata: 1h30

Spectacol prezentat la Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu (2014), Festivalul Naţional de Teatru Independent (Bucureşti, 2014), Festivalul ContemporanIS (Iaşi, 2014) şi Maratonul Teatrului Independent (Bucureşti, 2013)
 
Presă
 
"O fabulă uriaşă şi fără dezlegare despre identitate şi despre scriere. [...] Cel mai frumos roman din lume e un spectacol ce nu trebuie să rămână nevăzut. Cu nici un preţ." (Mircea Morariu, Adevarul.ro)
 
"O introspecţie poetică în mentalul angoasat al adolescentului, într-un spectacol care vorbeşte despre forţa, inclusiv malefică, a imaginaţiei." (Oana Stoica)
 
"Asocierea dintre lirism şi brutalitate, dintre comic rafinat şi gravitate, atragerea atenţţiei spectatorului fără efort, prin joc impecabil şi mijloace valabile ar putea deveni dezirabile pentru orice spectacol contemporan." (Dana Ţabrea)
 
Teatrul Unteatru
Str. Sfinţii Apostoli nr. 44, Bucureşti | Contact, rezervări: www.unteatru.ro / [email protected]
De: Larry Tremblay Regia: Alexandra Penciuc; Scenografie: Tudor Prodan Cu: Ionuţ Grama, Nicoleta Lefter

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus