mai 2016
Bacalaureat
Publicaţia americană The Hollywood Reporter anunţă, cu ocazia începerii festivalului de film de la Cannes 2016, lista sa de filme de urmărit sub titlul: 21 de filme de festival de care se va vorbi anul acesta la Hollywood. Printre acestea se numără şi Bacalaureat, cel mai recent film regizat de Cristian Mungiu, prezentat de publicaţia americană cu cuvintele: o privire clinică asupra traiului în România contemporană.


Bacalaureat va avea premiera românească simultan cu cea mondială, în data de 19 mai 2016, cu trei zile înainte de festivitatea de premiere la care se va anunţa câştigătorul Palme d'Or 2016. Filmul a fost cumpărat pentru a fi distribuit în peste 30 de ţări încă din faza de scenariu.

Premiera românească va fi deschisă publicului şi va avea loc la Sala Palatului din Bucureşti, unde aproximativ 4.000 de oameni vor putea vedea filmul în acelaşi timp cu juriul şi spectatorii de la Cannes. Cristian Mungiu, actorii Adrian Titieni, Maria Drăguş si restul echipei de la Cannes vor intra în legătură cu spectatorii bucureşteni în direct de pe covorul roşu. Biletele au fost puse în vânzare în reţeaua Eventim şi pe www.eventim.ro, la Agenţia de bilete a Sălii Palatului şi pe www.salapalatului.ro.


Tot în data de 19 mai 2016, Bacalaureat va putea fi văzut în avanpremieră şi în Cluj, Timişoara, Ploieşti, Arad, Târgu Mureş, Brăila, Bacău, Piteşti, Braşov, Drobeta Turnu Severin, Târgu Jiu, Suceava, Constanţa, Buzău şi Lugoj, iar din 20 mai 2016 va intra progresiv în cinematografe din peste 35 de oraşe din România. Programul proiecţiilor poate fi găsit pe www.bacalaureat2016.com

La proiecţiile de gală de la Cluj, din data de 20 mai 2016 şi Timişoara, în 21 mai 2016, vor participa şi actorii Adrian Titieni, Lia Bugnar şi Mălina Manovici.


Bacalaureat, 2016, 128 min
Scenariul şi regia: Cristian Mungiu;
Imaginea: Tudor Vladimir Panduru; Scenografia: Simona Pădureţu; Montaj imagine şi sunet: Mircea Olteanu; Director de film: Adrian Moroca; Producător executiv: Tudor Reu.
Cu: Adrian Titieni, Maria Drăguş, Lia Bugnar, Mălina Manovici, Vlad Ivanov, Rareş Andrici.
O producţie Mobra Films cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei şi Eurimages, cu participarea Canal+, France Télévisions, Ciné+, Wild Bunch, cu contribuţia Orange România, Catena, Carlsberg, Groupama Asigurări. Co-producători: Why Not Productions, Les Films du Fleuve, France 3 Cinéma. O co-producţie România-Franţa-Belgia.

Contact distribuţie şi programare spectacole: Marina Olteanu Tel: +40 723 548 887 [email protected]
Facebook https://www.facebook.com/bacalaureatgraduation
Pagina oficială www.bacalaureat2016.com

Regia: Cristian Mungiu Cu: Adrian Titieni, Maria Drăguş, Lia Bugnar, Mălina Manovici, Vlad Ivanov, Rareş Andrici

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus