mai 2016
Programul de rezidenţe de creaţie Fresh Start, 2016
Programul de rezidenţe de creaţie Fresh Start îşi propune să iniţieze proaspeţii absolvenţi de teatru în teatrul documentar şi teatrul performativ, prin tehnici specifice devised theatre şi în regim independent. Rezidenţele vor include ateliere şi producţii proprii care vor fi prezentate apoi în alte spaţii independente din ţară şi vor rămâne în repertoriul permanent al teatrului Reactor de creaţie şi experiment. Atelierele vor fi coordonate de David Schwartz, regizor de teatru cu experienţă în teatrul documentar, şi Sinkó Ferenc, actor, lector la Facultatea de Teatru şi Televiziune din Cluj-Napoca, cu experienţă în coregrafie şi performance.

Rezidenţele se adresează tinerilor absolvenţi neangajaţi în domeniu la maxim 4 ani după absolvire, de la secţiile română şi maghiară din cadrul facultăţilor de profil din Cluj-Napoca şi Târgu Mureş (secţiile regie, actorie, scenografie, dramaturgie). Vor fi selectaţi doi regizori, doi dramaturgi, doi scenografi şi şase actori care vor forma mai apoi cele două echipe de lucru.

Rezidenţele vor fi remunerate.

Calendar
27 mai 2016 - Data limită pentru înscrieri
27 mai - 12 iunie 2016 - Selecţionarea participanţilor
13 iunie 2016 - Anunţarea participanţilor
1 iulie - 15 iulie 2016 - Prima etapă a rezidenţei, asistată de mentor: atelier practic
16 iulie - 31 august 2016 - A doua etapă a rezidenţei: repetiţii şi vizionări
septembrie - noiembrie 2016 - Prezentarea proiectelor la Cluj, Tg. Mureş, Iaşi, Bucureşti

Aplicaţiile se descarcă de la adresa http://eepurl.com/bZyQxb şi se vor trimite pe mail la [email protected] până în data de 27 mai 2016.
Pentru întrebări şi nelămuriri: tel. 0748.940.531
_______________________________
Fresh Start este un proiect realizat în parteneriat cu Facultatea de Teatru şi Televiziune din Cluj-Napoca şi cu Universitatea de Arte din Târgu Mureş, co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional şi cu sprijinul Primăriei şi a Consiliului Local Cluj-Napoca.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus