iunie 2016
Articole diverse
Teatrul de Comedie vă invită la cel mai important eveniment teatral al verii, producţia californiană Visul unei nopţi de vară de William Shakespeare în regia lui Tim Robbins.

Trei reprezentaţii extraordinare, pe 22, 23 şi 24 iunie 2016 (ora 19.00) îl vor aduce în prim plan pe marele actor şi regizor de teatru şi film, Tim Robbins, împreună cu trupa sa The Actors' Gang, în Bucureşti, la Teatrul de Comedie.


Tim Robbins este cunoscut publicului din România pentru rolurile din filmele Top Gun, Cadillac Man, Bob Roberts sau Mystic River. Câştigător al Oscarului, Globului de Aur şi al premiului pentru cel mai bun actor la Cannes pentru rolurile din Mystic River şi The Player, Tim Robbins s-a remarcat ca regizor cu producţia de succes Cradle Will Rock iar lungmetrajul Dead Man Walking, scris şi produs de Tim Robbins, a câştigat mai multe premii, dintre care amintim Oscarul pentru cea mai bună actriţă pentru Susan Sarandon şi patru premii la Festivalul de Film de la Berlin, precum şi o nominalizare la Oscar pentru cel mai bun regizor şi o nominalizare la Globul de Aur pentru cel mai bun scenariu.

Din 1981, Tim Robbins este Director Artistic al companiei teatrale The Actors' Gang, care a realizat, de la fondare, peste 150 de spectacole primind mai bine de 100 de premii.

Compania The Actors' Gang prezintă piese noi, neconvenţionale şi reinterpretări dinamice ale clasicilor, reînviind vechea semnificaţie a scenei ca spaţiu al comuniunii sacre, transmiţând publicului mereu un mesaj îndrăzneţ, original şi ferm.


"Privind acest grup de actori, descopăr existenţa unui fenomen numit stil, în care mişcarea actorilor de pe scenă devine un miracol al artei." (Dario Fo)

Pe scena Teatrului de Comedie, feeria Visul unei nopţi de vară, va recrea o lume fantastică, populată de zâne, de vrăji, incantaţii, cu îndrăgostiţi fermecaţi şi descântaţi, o lume în care până şi Crăiasa Zânelor se îndrăgosteşte de un măgar. O dezordine universală care este repusă pe făgaş de zburdălniciile unei nopţi de la jumătatea verii.


Treisprezece actori ai The Actors' Gang, împreună cu regizorul Tim Robbins şi Co-Directorul Artistic al companiei, Cynthia Ettinger, luminează hăţişurile shakespeariene cu muzică originală, expresivitate cinetică şi cu o abordare captivantă a realităţii şi a magiei limbajului original.

"Aceasta este una din piesele mele preferate de la Shakespeare - sunt atât de multe straturi de adevăr, minciună, vis, realitate, vrajă şi înşelăciune. O dispută conjugală aruncă Universul în haos şi confuzia rezultată este periculoasă, scandaloasă şi sălbatic de amuzantă." (Tim Robbins)


Din distribuţia spectacolului fac parte actorii Pierre Adeli, Adam Ferguson, Ali Grusell, Lee Hanson, Adam J. Jefferis, Will Thomas McFadden, Mary Eileen O'Donnell, Molly Mignon O'Neill, Monica Quinn, Pedro Shanahan, Bob Turton, Sabra Williams, Jillian F. Yim.

Echipa de creaţie este formată din Tim Robbins (regia), Cynthia Ettinge (asistent de regie), Dave Robbins (ilustraţie muzicală), Bosco Flanagan (light design) şi Erhard Steifel (măşti). Muzica spectacolului este interpretată live de Dave Robbins şi Mikala Schmitz.
O producţie Actors' Gang în colaborare cu Change Performing Arts.

Spectacolul se joacă în limba engleză cu supratitrare în limba română.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus