iulie 2016
Festivalul de Film Anonimul 2016
Sieranevada, în regia lui Cristi Puiu, va fi proiectat la Anonimul marţi, 9 august 2016, în deschiderea Serii Filmului Românesc, în prezenţa regizorului, a producătorului Anca Puiu şi a unei părţi din echipă.
 
Acţiunea filmului este plasată la trei zile de la atentatul din redacţia publicaţiei pariziene Charlie Hebdo şi la patruzeci de zile de la moartea tatălui lui Lary. Acesta urmează să îşi petreacă ziua de sâmbătă la comemorarea celui dispărut. Întrunirea de familie nu se derulează însă conform aşteptărilor: discuţiile sunt aprinse şi diferenţele de opinii nu întârzie să apară.

Cu Mimi Brănescu, Judith State, Bogdan Dumitrache, Dana Dogaru, Sorin Medeleni şi Ana Ciontea, Sieranevada va rula în cinematografele din România din 9 septembrie 2016.
 
Cristi Puiu revine la Anonimul după participarea în cadrul Competiţiei de scurtmetraj la prima ediţie a festivalului, în 2004, cu Un cartuş de Kent şi un pachet de cafea (Ursul de Aur pentru cel mai bun scurtmetraj la Berlin 2004). Pentru rolul din Un cartuş de Kent şi un pachet de cafea, Victor Rebengiuc a primit în acel an Premiul special al Juriului Anonimul.

 

Câini, filmul de debut al lui Bogdan Mirică, va fi de asemenea proiectat la Anonimul în prezenţa unei părţi din echipă. Recompensat cu Premiul FIPRESCI pentru secţiunea Un Certain Regard la Cannes 2016, filmul urmăreşte povestea lui Roman, un tânăr de la oraş care ajunge într-un sat izolat din Dobrogea, unde are de gând să vândă pământul moştenit de la bunicul său care a murit cu câteva luni în urmă. În timp ce face demersurile pentru vânzarea moşiei, Roman devine, treptat, martorul unor evenimente bizare.

Cu Dragoş Bucur, Gheorghe Visu şi Vlad Ivanov, Câini va rula pe marile ecrane din România din 23 septembrie 2016.


Paul Negoescu revine la Anonimul cu cel de-al doilea său lungmetraj: Două lozuri, cu Dorian Boguţă, Dragoş Bucur şi Alexandru Papadopol în rolurile principale. Filmul va fi lansat în cinematografe pe 7 octombrie 2016.
 
Scurtmetrajele Ninel, regia Constantin Popescu, cu Florentina Ţilea şi Pali Vecsei şi Oase pentru Otto, în regia lui Matei Lucaci-Grunberg, după un scenariu semnat de Lia Bugnar vor fi de asemenea proiectate în cadrul Serii Filmului Românesc. 
 
Anonimul 13 va prezenta şi filme care au fost distribuite în cinematografele din România în acest an: Ilegitim, în regia lui Adrian Sitaru, câştigător al Premiul C.I.C.A.E la Berlin 2016; Dublu, lungmetrajul de debut al regizoarei Catrinel Dănăiaţă, proiectat în cadrul Competiţiei East of the West la Festivalul Internaţional de Film de la Karlovy Vary şi 03.BYPASS, în regia lui Nap Toader, cu Alexandru Potocean, Medeea Marinescu şi Gabriel Spahiu în rolurile principale.
 
Coproducţia românească Miracolul din Tekir, regia Ruxandra Zenide, precum şi 14 scurtmetraje româneşti au fost incluse în cadrul secţiunilor competiţionale.
(Lineup-ul competiţional Anonimul 13 este disponibil pe www.festival-anonimul.ro)
 
Anonimul 13 se va desfăşura în perioada 8- 14 august 2016, la Sfântu Gheorghe, în Delta Dunării.
 
Ediţia a 13-a a Festivalului Internaţional de Film Independent Anonimul este organizată de Fundaţia Anonimul şi Asociaţia FAMart, cu sprijinul Ministerului Culturii, Centrului Naţional al Cinematografiei, Uniunii Cineaştilor din România, Consiliului Judeţean Tulcea şi Autorităţii Naţionale pentru Turism.
 
Sponsori principali: Staropramen, Vodafone România
Sponsori: BRD Groupe Société Générale, HBO România, TNT România
 
Parteneri principali: Green Village, TUI TravelCenter, Eurolines, IT Smart Distribution
Parteneri: Asociaţia "Ivan Patzaichin - Mila 23", Propaganda Creative, Hotel Ibis Gara de Nord, Film Festival, Design4U, Evergreen Concept, Maressia, Tinmar, Julius Meinl
Parteneri media: Radio Guerrilla, Viva, Revista Psychologies, 24 FUN, Cinemagia, AaRC.ro, oamenisigusturi.ro, Cinefan.ro, Urban.ro, Ralix.ro

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus