Agenda LiterNet  Sageata  Ştiri  Sageata  Festivalul de Film Anonimul 2016

S-au decernat premiile Anonimul 13, 2016!

august 2016
Sâmbătă, 13 august 2016, a avut loc Gala de Închidere a celei de-a 13-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film Independent ANONIMUL, în cadrul căreia publicul a hotărât câştigătorii:

La secţiunea de scurtmetraj s-au decernat următoarele premii:
 Premiul Publicului pentru Cel mai bun scurtmetraj străin filmului Eden Hostel, regia Gonzaga Manso (Spania), decernat în prezenţa regizorului.
 Premiul Publicului pentru Cel mai bun scurtmetraj românesc filmului O noapte în Tokoriki, regia Roxana Stroe.

Premiul Ovidiu Bose Paştină a fost oferit de Fundaţia Anonimul, pentru filmul Hopptornet / Ten Meter Tower, regia Axel Danielson şi Maximilien van Aertryck (Suedia).

În cadrul secţiunii de lungmetraj, Trofeul ANONIMUL 2016 s-a acordat filmului The Land of the Enlightened, în regia lui Pieter-Jan De Pue (Belgia). Trofeul a fost decernat în prezenţa asistentului de regie Gregoire Verbeke.

ANONIMUL 13 se desfăşoară în perioada 8-14 august 2016, la Sfântu Gheorghe, în Delta Dunării.

Ediţia a 13-a a Festivalului Internaţional de Film Independent ANONIMUL este organizată de Fundaţia Anonimul şi Asociaţia FAMart, cu sprijinul Ministerului Culturii, Centrului Naţional al Cinematografiei, Uniunii Cineaştilor din România, Consiliului Judeţean Tulcea şi Autorităţii Naţionale pentru Turism.
Sponsori principali: Staropramen, Vodafone România
Sponsori: BRD Groupe Société Générale, HBO România, TNT România
Parteneri principali: Green Village, Green Dolphin Camping, TUI TravelCenter, Eurolines, IT Smart Distribution, UNIQA Asigurări
Parteneri: Dacia, Asociaţia "Ivan Patzaichin - Mila 23", Propaganda Creative Marketing, Hotel Ibis Gara de Nord, Tinmar Energy, Epson, Green Sound Team, Film Festival, Design4U, Evergreen Concept, Maressia, Napolact, Pepsi, Rio-Bucovina, LacertA Winery, Napolact, Domeniile Urlati, Jagermeister, Bacardi, True Drinks, Julius Meinl