august 2016
Inimi cicatrizate
Lungmetrajul Inimi cicatrizate, o adaptare liberă după opera literară a lui M. Blecher în regia lui Radu Jude, va avea premiera mondială în cadrul Festivalului Internaţional de Film de la Locarno. Pelicula, care a fost inclusă în competiţia oficială a prestigiosului festival din Elveţia, va avea premiera de gală pe 7 august 2016, de la ora locală 16.30 la Auditorium FEVI.

Pe 8 august 2016 filmul este programat de la ora 23.15 (La Sala), iar pe 9 august 2016, de la ora 11.00 la Pala Video.

Proiecţiile vor avea loc în prezenţa regizorului Radu Jude, actorilor Lucian Teodor Rus, Ilinca Hărnuţ, monteurului Cătălin Cristuţiu, sound designer-ului Dana Bunescu, producătorului Ada Solomon.

Acţiunea din filmul Inimi cicatrizate are loc în anul 1937 când Emanuel, un tânăr de douăzeci de ani, bolnav de tuberculoză osoasă, se internează într-un sanatoriu de pe malul mării.

Din distribuţie fac parte actorii Lucian Teodor Rus, Ivana Mladenovic, Ilinca Hărnuţ, Şerban Pavlu, Marian Olteanu, Alexandru Dabija, Dana Voicu, Fernando Klabin, Adina Cristescu.

Inimi cicatrizate este o producţie Hi Film în co-producţie cu Komplizen Film (Germania), în asociere cu BORD CADRE FILMS (Elveţia), dezvoltat în cadrul Cinemart, Sofia Meetings.
Scenariul şi regia sunt semnate de Radu Jude, director de imagine Marius Panduru RSC, montajul a fost realizat de Cătălin Cristuţiu, sound designer Dana Bunescu, de sunet s-a ocupat Jűrg Lempen iar mixajul a fost realizat de Cristinel Şirli. Dana Păpăruz a fost responsabilă de costume, Bianca Boeroiu de machiaj, Domnica Bodogan s-a ocupat de coafură iar scenografia a fost realizată de Cristian Niculescu.
Producător Ada Solomon, co-producători Jonas Dornbach, Janine Jackowski, Maren Ade, producători asociaţi Jamal Zeinal Zade, Dan Wechsler.
Lungmetrajul a fost realizat cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, Studioul de Creaţie Cinematografică al Ministerului Culturii, PROGRAMUL MEDIA - Europa Creativă şi EURIMAGES.
Proiect susţinut de: CINEMA CITY, AdePlast SA, COVALACT, Henkel Romania,  Audi România, Havas, METRO Cash & Carry România, ING Bank România, ZENITH ROMANIA, Farmacia DONA, Libra Internet Bank, CLINICA MEDICALĂ HIPOCRAT 2000 şi HBO Europe.

Prezenţa delegaţiei române la Locarno este susţinută de Institutul Cultural Român şi de Centrul Naţional al Cinematografiei.

Ultima prezenţă a unui film românesc în competiţia oficială a Festivalului Internaţional de Film de la Locarno a fost înregistrată în 2013 cu producţia Când se lasă seara peste Bucureşti sau Metabolism în regia lui Corneliu Porumboiu.

Pagina oficială Facebook : https://www.facebook.com/inimicicatrizate/

De: M. Blecher Regia: Radu Jude Cu: Lucian Teodor Rus, Ivana Mladenovic, Ilinca Hărnuţ, Şerban Pavlu, Marian Olteanu, Alexandru Dabija, Dana Voicu, Fernando Klabin, Adina Cristescu