august 2016
Festivalul de teatru Undercloud, 2016
The Sunset Limited e foarte greu de povestit. Şi nici nu încercăm. În schimb o să vă povestim de ce el, de ce ei, de ce acum şi restul dece-urilor comode.

Textul asta era de câţiva ani în sertar, netradus, dar pregătit. S-a întâmplat ca într-o zi să ne amintim că avem ceva nefăcut de făcut. Şi ne-am apucat. Am găsit băieţii (Şerban Pavlu, Richard Bovnoczki), am vorbit cu scenograful Vladimir Turturica, am găsit timpul de noapte de repetiţii şi gata. După două luni de nopţi The Sunset Limited era spectacol.

Credem că a venit un moment bun în care am putut să vorbim despre ceva atât de fragil şi de rar că întâlnirea aceasta de la metrou. Dincolo de subiectul piesei, un sinucigaş şi un profesor salvator într-o discuţie despre viaţă (care povestit îşi pierde jumătate din însemnătate), am găsit ceva mai valoros pentru noi la momentul respectiv: o legătură de prietenie născută sub ochii noştri şi o relaţie de dependenţă interumană pe care n-am mai văzut-o aşa de tandru descrisă niciunde. E o scriere fermecătoare. Atotcuprinzătoare.

Spectacolul e construit ca un joc de tenis în care nu apuci să vezi schimbul de mingi dar vezi efectul. Totul se întâmplă foarte rapid, celor doi li se întâmplă totul cu o viteză uriaşă. Şi asta pentru că nu e timp. Nu e timp de stat sau de respirat. Orice pauză ar putea să îi dea celuilalt timp de gândire şi de răspândire. E o negociere pentru viaţă. Pentru ambele vieţi. E foarte greu să vorbim despre spectacolul nostru, în schimb e uşor să afirmăm că băieţii fascinează.

The Sunset Limited face parte din selecţia oficială a Festivalului Undercloud, 2016 şi va fi prezentat joi, 25 august 2016, la ora 21,30, la Sala Mare de la ARCUB - Hanul Gabroveni, Bucureşti.

The Sunset Limited
de Cormac Mc Carthy

Producător: Unteatru
Regia: Andrei şi Andreea Grosu
Distribuţia: Şerban Pavlu, Richard Bovnoczki
Durata: 100 min

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus