octombrie 2005
I hate Helen
Atâta timp cât va exista universul, iepuraşul spaţial Emerson va veghea asupra lui.


I HATE HELEN este un spectacol multimedia, o comedie alternativă scrisă de un autor român (încă în viaţă), Peca Ştefan, în care se vorbeşte despre o generaţie alienată. Existenţa lui Steve este marcată şi limitată de spaţiul camerei sale, unde acesta are amenajat un mic studio multimedia. De aici îşi realizează transmisiunile ilegale. Există un ecran imens, ataşat pupitrului de control, ecran prin care Steve comunică cu lumea şi vizionează, în acelaşi timp, "The Jerks & Emerson Show", spectacolul lui preferat. Pe acest ecran sunt proiectate toate bucăţile de film care susţin povestea lui.

Steve este, într-un fel, naratorul poveştii de dragoste dintre el şi Helen. Povestea de dragoste devine una de ură. Personajele de desen animat, Jerks şi iepuraşul Emerson şi alimentează dorinţa de răzbunare. Apariţia Poliţiei în apartamentul lui Steve ne dezvăluie o cameră goală cu pereţii mânjiţi cu sânge, iar pe unul dintre ei scrie I HATE HELEN. Folosise capul genialului dramaturg Peca ca să facă punctul pentru "i".

I HATE HELEN este un spectacol care foloseşte mijloace new media, mixaje muzicale, animaţie, proiecţii şi fotografii în timp real, etc.

Cât timp nu te mai simţi cu adevărat singur?
De fapt ce mai e cu dragostea?
Şi când începe ura
?

 Premiera: vineri,14 octombrie, ora 21.00, ARCUB, str. Batiştei nr. 14.



 Distribuţia:
Marius Manole - Steve
Antoaneta Cojocaru - Helen
Bogdan Dumitrescu - Jerks
Mihai Cuciumeanu - Emerson
Iulian Postelnicu - Peca
Rodica Ioana Ionescu - Stamos

Dramaturg: Peca Ştefan
Scenografia: Mihai Păcurar
Concept video: Ioan Cocan
Muzica: DJ Yann LeBlay
Regia: Carmen Lidia Vidu
De: Peca Ştefan Regia: Carmen Vidu Cu: Marius Manole, Antoaneta Cojocariu, Bogdan Dumitrescu

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus