septembrie 2016
Festivalul de Teatru Excelsior Teen-Fest, 2016
Duminică, 25 septembrie 2016, de la ora 18.00, are loc deschiderea Teen-Fest, festival de teatru pentru adolescenţi organizat de Teatrul Excelsior, cu spectacolul Aproape de John Cariani, regia Vlad Cristache (Teatrul Tineretului Piatra Neamţ).

Desfăşurat sub motto-ul Poveşti de dincolo de cortină, organizatorii Teen-Fest îşi propun să aducă tinerii la teatru şi să descopere această lume fascinantă. Teen-Fest adună peste 50 de evenimente dedicate adolescenţilor, de la spectacole de teatru profesionist, re-citiri regizorale ale textelor din marea dramaturgie, teatru social până la intervenţii teatrale realizate outdoor, în parcuri, centrul istoric şi alte locuri din oraş. Festivalul are loc în perioada 25 septembrie - 1 octombrie 2016 în Bucureşti.

În cadrul festivalului vor avea loc o serie de ateliere creative dedicate adolescenţilor (scriere creativă, fotografie, coregrafie), evenimente care îşi propun nu numai să perfecţioneze abilităţile tinerilor în domeniile alese, ci şi să descopere energiile ascunse ale oraşului şi poveştile lui. Atelierele se vor încheia cu un showcase, pe care tinerii îl vor susţine în faţa publicului şi care va da imaginea oraşului ascuns al fiecăruia.

Festivalul va beneficia de un juriu format din cinci liceeni care vor alege cel mai bun spectacol din cadrul secţiunilor Teen Attitude şi Reborn Clasics.

Programul complet poate fi consultat aici.

Teen-Fest, unul dintre cele mai importante evenimente culturale dedicate adolescenţilor, va avea loc în perioada 25 septembrie - 1 octombrie 2016, în Bucureşti. Aflat în 2016 la cea de a doua ediţie, festivalul de teatru Teen-Fest este imaginat ca un periplu parcurs de tineri printr-un oraş ascuns al artelor. Prima ediţie a Festivalului a primit Premiul de Excelenţă pentru Promovarea Industriilor Culturale şi Creative în spiritual valorilor europene, acordat de Institutul European din România.
Evenimentul este realizat având drept partener Inspectoratul Şcolar al Municipului Bucureşti şi se situează sub egida candidaturii oraşului Bucureşti la titlul de Capitală Europeană a Culturii 2021.
Biletele se pot cumpăra de pe site-ul bilet.ro şi de la casa de bilete a Teatrului Excelsior şi a teatrelor partenere şi au preţuri cuprinse între 12 lei (pentru liceeni) şi 30 lei.
Director artistic: Oana Borş
Organizatori: Teatrul EXCELSIOR şi Primăria Municipiului Bucureşti
Parteneri: ARCUB, Asociaţia TETA, Ambasador, UnTeatru, Centrul REPLICA, SUPER Festival de Filme pentru Adolescenţi, Aqua Carpatica, Hotel Capitol
Parteneri media: Radio România Cultural, Radio România Bucureşti, Realitatea TV, RFI România, Happy Channel, Blitz TV, Agerpress, Revista LZR, B-Critic, Plic O Revistă, LiterNet, Iqool, Autentici, amdoar18ani.ro, societatesicultura.ro, intervio.ro, Cutia cu Poze.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus