octombrie 2005
Editura Corint Junior, parte componentă a Grupului Editorial Corint, anunţă apariţia cărţii Codul Emily Post al bunelor maniere pentru copii, de Peggy Post şi Cindy Post Senning, purtând girul celebrului Institut american Emily Post.



Numele lui Emily Post reprezintă, încă din 1922, bunele maniere bazate pe politeţe, curtoazie şi generozitate. Astăzi, cea de-a treia generaţie de autori a familiei Post, Peggy Post şi Cindy Post Senning, oferă copiilor secolului XXI, pe înţelesul lor, un cod al bunelor maniere.

Cartea abundă în sfaturi simple şi practice pe care însăşi Emily Post le-ar fi dat. Scris cu gândul la copii şi plin de ilustraţii edificatoare, Codul este unul de referinţă, acoperind toate situaţiile cărora trebuie să le facă faţă un copil:

- cum să se comporte civilizat la masă, acasă ori în oraş
- cum să compună scrisori de mulţumire
- cum să participe la evenimentele din afara şcolii
- cum să folosească în siguranţă Internetul
- cum să vorbească, politicos, la telefonul mobil
- cum să participe la aniversări, sindrofii, căsătorii
- cum să dea o mână de ajutor în casă
- cum să aibă relaţii cât mai bune cu vecinii
- cum să facă faţă situaţiilor în care este gazdă sau invitat

Codul Emily Post al bunelor maniere pentru copii conţine, practic, toate informaţiile asupra etichetei de care copiii şi părinţii lor au nevoie în viaţa cotidiană.


 Date despre autori:

Peggy Post, codirector al Institutului Emily Post, a scris zece cărţi asupra etichetei, inclusiv Darul bunelor maniere, realizată în colaborare cu Cindy Post Senning. Peggy Post este o autoare de notorietate naţională în domeniul educaţiei. Milioane de cititori o urmăresc în editorialele ei din revistele Cum să ţii o casă şi Părinţii; în apariţiile la radio sau TV, la emisiunile Dr. Phil, Oprah!, Live with Regis and Kelly, Today şi Good Morning America; ca şi prin intermediul sutelor de ziare şi posturi de radio. Peggy susţine seminarii şi colocvii peste tot în Statele Unite, învăţându-i bunele maniere pe copiii de toate vârstele

Cindy Post Senning, expertă în Educaţie, este codirector al Institutului Emily Post, contribuind la programul editorial. A scris articole referitoare la eticheta pentru copii, dezvoltând tema bunelor maniere la şcoală. Este coautor la Darul bunelor maniere. Şi-a dedicat ultimele trei decenii domeniilor pe care le consideră fundamentale: educaţiea şi sănătatea. A predat cursuri de îngrijire a sănătăţii elevilor de la gimnaziu şi liceu, fiind profesor la Şcoala Elementară din Duxbury, Vermont.

Codul Emily Post al bunelor maniere pentru copii va apărea în librării în data de 25 octombrie 2005, urmând să fie lansată în prima decadă a lunii noiembrie. Apariţia cărţii va fi însoţită de campanii de prezentare şi dezbatere în diferite instituţii de învăţământ primar şi gimnazial.


Cartea dedicată copiilor şi adolescenţilor înseamnă pentru Grupul Editorial Corint tradiţie, responsabilitate, preocupare constantă pentru educarea tinerilor cititori. Grupul Editorial Corint a luat fiinţă în 2004, prin reunirea sub o singură siglă a editurilor Corint, Leda, Runa şi Corint Junior. Aflaţi în al doilea deceniu de activitate în domeniul cărţii, oferim cititorilor noştri peste 400 de titluri anual, în domenii de o mare diversitate: de la manuale şcolare la dicţionare, atlase şi tratate, lucrări de medicină, istorie, geografie, geopolitică, IT, carte pentru copii şi tineret. Beletristica ocupă, de asemenea, un loc important în acest ansamblu editorial, prin colecţiile de literatură străină clasică şi contemporană şi de scriitori români reprezentativi.

Parteneri media: Gândul Educaţional, Ziarul de duminică, Rompres, Mami, LiterNet.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus