octombrie 2016
Festivalul Naţional de Teatru, 2016
Deschiderea oficială a celei de-a 26-a ediţii a Festivalului Naţional de Teatru va avea loc vineri, 21 octombrie 2016, de la ora 18:00, în foaierul Sălii Mari a Teatrului Naţional "I.L. Caragiale" din Bucureşti, cu ocazia vernisajului expoziţiei-document dedicate marelui dansator şi coregraf Gigi Căciuleanu.

Vernisajul expoziţiei Căciuleanu va fi urmat de un coupé: spectacolul Un minut de dans sau UF!!!, de la Teatrul Mic şi Vivaldi şi anotimpurile, producţie a Companiei "Liviu Rebreanu" - Teatrul Naţional Târgu-Mureş, două din cele mai recente creaţii ale maestrului.

"Dansul ocupă în Festivalul Naţional de Teatru 2016 un loc foarte important. Iar omagiul nostru este adus, prin această deschidere a porţilor FNT, artistului Gigi Căciuleanu. Cu el venim foarte aproape de dumneavoastră. Împreună cu el - vă invităm în lumea lui. Vom deschide Festivalul cu un vernisaj al unei expoziţii "altfel", o expoziţie intitulată simplu: "Căciuleanu".

În lumea lui Gigi Căciuleanu veţi întâlni acel mare artist, cu multe, nebănuite valenţe, şi veţi putea descoperi de unde - energia lui, de unde - forţa, creativitatea şi lipsa lui de oboseală. Aşa vi-l propunem noi pe Gigi Căciuleanu." (Marina Constantinescu)

Vă aşteptăm în Festival!