Agenda LiterNet  Sageata  Ştiri  Sageata  Articole diverse

Romanovela - Love In Translation la Bucureşti

octombrie 2005
uniT - Verein für Kultur din cadrul Universităţii Karl-Franzens din Graz, Austria, are plăcerea să vă invite la spectacolul Romanovela - Love In Translation ce va avea loc în zilele de 18 şi 19 octombrie 2005, de la ora 19.00, la Teatrul LS Bulandra - Sala Toma Caragiu (lângă Grădina Icoanei).

De ce 'Love', de ce 'Translation'?

Love - pentru că aşa e în toate tele-poveştile care aspiră la audienţă maximă. Şi cu atât mai mult atunci când protagoniştii sunt de etnie rroma, poate cea mai înfocată când e vorba despre parteneriate.
Translation - pentru că trebuia găsită o limbă comună pentru cei 20 de artişti din şapte ţări, fiecare cu limba lui plus rromani.

Nu întreabă nimeni: de ce Romanovela?

Pentru că vrem să vorbim despre clişeele existente referitoare la rromi, la tradiţiile şi cultura acestei etnii, dar şi despre diferenţe, nu numai între rroma şi gadze (non-rroma). Încercăm o metaforă scenică despre a trăi 'globalizant' într-o Europă nouă.

Romanovela - Love In Translation este, fundamental, o întâlnire între artişti profesionişti şi neprofesionişti, rroma şi gadze, adică între:
- trei actori din România
- trei dansatori din Slovacia
- muzicieni din Ungaria
- un regizor din Germania, asistat de un conaţional pe post de dramaturg
- o autoare născuta în Serbia, dar care scrie pentru scena slovenă.

Finalmente, Romanovela - Love In Translation este o provocare de a comunica în diferite limbi, între diferite culturi prin diferite concepte muzicale, teatrale, coregrafice, multimedia.

Romanovela - Love In Translation este o producţie a uniT - Verein für Kultur din cadrul Universităţii Karl-Franzens din Graz, Austria.

Acest spectacol este parte a proiectului Culture Body - Body Culture. Roma and Gadze. An approach, finanţat de Uniunea Europeană prin programul Cultura 2000 şi implementat de uniT - Verein für Kultur din cadrul Universităţii Karl-Franzens din Graz, Austria, în parteneriat cu Asociaţia Artemisszió Alapitvány Ungaria, Asociaţia SKLAD Slovenia, Asociaţia Jekhetane Slovacia, Fundaţia Concept România şi CGM Italia.

Fişa tehnică:

Autor: Ana Lasic (Slovenia)
Regizor: Dirk Cieslak (Germania)
Actori: Milan Godla (Slovacia), Alena Klemparova (Slovacia), Claudia Ramona Prec (România), Marketa Richterova (Austria), Andrei Seusan (România), Jan Ziga (Slovacia)
Muzicieni: Gusztáv Balogh (Ungaria), Attila Boros (Ungaria), Gergely Katona (Ungaria)
Director muzical: Santiago Blaum (Argentina)

Intrarea este gratuită.
Limba: spectacolul este jucat în mai multe limbi, dar este şi subtitrat în limba română
.

Toate articolele despre Articole diverse

Program POVEŞTI LA REPLIKA, 2017, Comunicat de presă
 Trupa EGO ne întreabă dacă există Artă în salvarea unei prietenii, Comunicat de presă