octombrie 2005
New Jazz, Improvised Music, Contemporary Music, Art Rock, Electro Music and more... În zilele de 21, 22 şi 27 octombrie 2005 are loc prima ediţie a Festivalului de Muzică Contemporană Jazz And More. Concertele vor avea loc în Sala Thalia, str. Cetăţii, nr. 3-5 începând cu ora 19, în zilele de 21 şi 22 octombrie, iar în 27 octombrie, la ora 21:30.

Jazz And More Festival Sibiu este un festival al celor mai reprezentative curente muzicale contemporane (New Jazz, Improvised Music, Art Rock, Electro), propunând întâlnirea unor artişti ce au ales explorarea în locul banalului convenţiei şi este destinat celor ce preferă evenimentul, arta vie, unei supraproducţii muzicale de serie.

Jazzul, muzica contemporană, muzica creativă, muzica liberă, sunt domenii muzicale care folosesc în mare măsura improvizaţia muzicală. Legăturile transversale dintre aceste diferite domenii muzicale, fac ca acestea să nu mai poată fi de mult foarte diferenţiate între ele. Sunt domenii muzicale în care se combină mai mult sau mai puţin muzica scrisă cu muzica improvizată.

Ideea festivalului a venit de la necesitatea suplinirii într-un fel a lipsei de informaţie a publicului în acest domeniu, de elucidare a confuziilor, de ieşire din izolare şi de conectare la timpul prezent, la contemporaneitatea internaţională.

Sibiul ar putea deveni prin acest festival un exponent reprezentativ al muzicii de avangardă din România.

(Mircea Streit - director artistic)

Program:


Vineri, 21 octombrie, ora 19

 Ansamblul Pro Contemporania - "ContempUnderground"
Irinel Anghel
(pian, midi keyboards / laptop, kaoss pad), Andrei Kivu (trompetă, flaut, acordeon, live electronics), Andrei Marcovici (percuţie)
 Liviu Butoi / Toni Kühn Duo
 Iordache - "Dissipatin'
 Nicolas Simion Duo - "The Wild Dogs"


Sâmbătă 22 octombrie, ora 19

 Percussion Quartet - "Lift off"
 Harry Tavitian - recital de pian
 Christof Lauer / Jens Thomas Duo (DE)
 Mircea Tiberian Quartet (RO, DE)


Joi 27 octomvrie, ora 21:30

 Alex Harding & Blutopia (USA)

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus