Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Anunţuri  Sageata  Articole diverse

TeenMedia Academy inaugurează un SUPERMARKET teatral


Comunicat de presă

decembrie 2016
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
Pentru a mai domoli puţin febra Black Friday şi a cumpărăturilor de sărbători, şcoala de teatru TeenMedia Academy va sărbători şapte ani de existenţă prin inaugurarea unui SUPERMARKET - un spectacol încărcat de umor şi ironie fină despre preocuparea noastră excesivă pentru achiziţionarea de bunuri. Premiera va avea loc pe 19 şi 21 decembrie 2016, de la ora 20:00, în mansarda de pe Calea Călăraşilor nr. 55.

TeenMedia Academy, una dintre cele mai performante şcoli particulare de teatru dedicată oamenilor obişnuiţi, va sărbători şapte ani de existenţă printr-o producţie impresionantă din toate punctele de vedere. Spectacolul aniversar urmează reţeta succesului din showbusiness-ul occidental: jingle-urile, tema şi povestea sunt exact ca în musical-urile americane, însă adaptate pe realităţile româneşti, marcate de consumul post-comunist abuziv. SUPERMARKET este o revelaţie în domeniu, fiind realizat integral cu oameni obişnuiţi, care şi-au descoperit talentul şi pasiunea prin intermediul cursurilor de actorie.

Pentru că în zilele noastre lucrurile se întâmplă pe repede-înainte şi din ce în ce mai "la vedere", musicalul SUPERMARKET are scopul de a-i ţine societăţii actuale o oglindă a adevărului în faţă şi de a pune accent pe înţelegerea faţă de dilemele şi problemele omului recent. Comicul actualităţii nu trage de urechi moralizator, ci încearcă să-i trezească şi să le reamintească celor prinşi în nervroză a shopping-ului şi într-o goană falsă după fericire despre lucrurile care contează cu adevărat: umanitatea, sentimentele şi idealurile.

Scris de Theo Herghelegiu, figură emblematică a teatrului independent românesc, spectacolul a fost lansat în anul 2011 ca "o mică zguduială artistică" ce trăgea un semnal de alarmă umoristic asupra fenomenului consumismului.

"Supermarket este un muzical anti-reţetă. Este un produs la limita dintre parodie şi comedie neagră (...), un spectacol bazat pe auto-ironie şi pe spirit cinic, învelit întru edulcorare în pseudo-debilitatea discursului. Sub aparenţa de simplitate extremă a versurilor şi a replicilor rostite, se zvârcoleşte o problematică acută printre rânduri, neiertând pe nimeni. Îţi vine să râzi, îţi vine să plângi, îţi vine să înjuri, să tremuri, să te răsteşti la cei de pe scenă, sau să-i compătimeşti, sau să-i iei de urechi... La final de tot, îţi vine să intri în primul supermarket care îţi iese în drum, să cânţi ceva cât te ţin plămânii şi p'ormă s-o iei la fugă, râzând..." (Theo Herghelegiu)

SUPERMARKET MUZICAL, de Theo Herghelegiu
Distribuţie: Ionuţ Gurgu, Diana Dumbravă, Gwendoleen Cepraga, Diana Simulescu, Dana Badiu, Natalia Russ, Dana Roman, Bianca Durdui, Martina Voicu, Larissa Săndulescu, Mihai Bădoi, Dragoş Simion, Dorin Enache, Graţiela Popa, Dana Gherase
Coregrafie: Mariana Gavriciuc
Îndrumare muzicală: Luiza Dan / Muzica: Eduard Jighirgiu / Regia: Cristian Bajora
 
Biletele se pot achiziţiona de Calea Călăraşi nr. 55 - cu rezervare la 0735 026 762. Pentru mai multe detalii despre echipa artistică şi cursurile de actorie vizitaţi www.teenmedia.ro.
0 comentarii

Click pentru a mări imaginea


Resurse

 Alte articole de Comunicat de presă


Alte articole

 Mesaj pentru Ziua Mondială a Teatrului, 2017, Isabelle Huppert , traducere de Alice Georgescu
 News from Polska - performance polonez la CNDB, Comunicat de presă
 Program POVEŞTI LA REPLIKA, 2017, Comunicat de presă
 Poveşti la REPLIKA - Platforma de artă educaţională 2017-2018, Comunicat de presă
 Ohad Naharin - Last Work (Ultima sau cea din urmă creaţie!), Roxana Pavnotescu
 Toate articolele despre Articole diverse


SCRIEŢI LA LITERNET

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la cronici@liternet.ro. Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet.ro? Îl puteţi introduce aici.


PUBLICITATE
CITIŢI-NE PE FACEBOOK


Spacer Spacer