Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Anunţuri

Inside Out - expoziţie de grup @ Domino


Comunicat de presă

decembrie 2016
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
Expoziţie de grup | Inside Out
Fabrica de Pensule, Domino
20 decembrie 2016 - 3 februarie 2017

Vernisajul expoziţiei: 20 decembrie 2016, ora 19.00
 
Expoziţia de grup Inside Out reuneşte lucrări recente ale studenţilor şi absolvenţilor selectaţi de către echipa Domino şi Fundaţia Plan B Cluj în urma participării acestora la Expo Maraton 2016, eveniment organizat de Universitatea de Artă şi Design din Cluj-Napoca (UAD) în Galeria Casa Matei pe parcursul lunii mai: Gabor Barna, Vasile Cătărău, Florentina Chiriţă, Melinda Dobriban, Alexandra Filimon, Mihai Ionel, Andrei Ispas, Daria Langa şi Anca-Emilia Stătică. Cele nouă discursuri artistice distincte se impun prin claritatea ideilor şi consistenţa experimentului vizual pe care îl propun, deschizând trasee tematice care pot fi asimilate unei dihotomii simptomatice pentru lumea pe care artiştii o creează - intimitatea şi exterioritatea, ca două atitudini posibile pentru explorarea sinelui în raport cu spaţiul.

Cei nouă tineri artişti au fost invitaţi să dezvolte proiecte personale care stau la baza unor demersuri artistice mai ample, unele dintre ele deja verificate în cadrul atelierelor de la UAD şi a competiţiei Expo Maraton, altele aduse în spaţiul public pentru prima dată şi adaptate contextului unei expoziţii de grup, unde dialogul dintre lucrări este potenţat de ritmul naraţiunii vizuale care le uneşte.

Ca răspuns la invitaţia Universităţii de Arte şi Design din Cluj-Napoca de a oferi un premiu în cadrul Expo Maraton, Fundaţia Plan B Cluj a ales ca, în locul unui premiu punctual dat unui student, să lucreze cu o parte dintre participanţi la construcţia unei expoziţii de grup. Această expoziţie are ca miză crearea unei platforme în care studenţii şi absolvenţii se pot exprima în colaborare şi dialog cu echipa Domino. Astfel, Inside Out continuă programul Learning & Unlearning dedicat unor ateliere de lucru cu studenţii folosind noi abordări creative şi critice.

Parteneri: Universitatea de Artă şi Design, Galeria Casa Matei

Pentru informaţii suplimentare despre Expo Maraton 2016
vizitaţi www.expomaraton.ro
DOMINO este un nou spaţiu de artă contemporană susţinut şi găzduit de Fundaţia Plan B, în cadrul Federaţiei Fabrica de Pensule din Cluj. Domino îşi propune să devină un loc de întâlnire pentru practici artistice şi curatoriale dedicate explorării unor noi formate de lucru în arta contemporană.
Printre programele derulate în acest spaţiu se numără seria de ateliere cu studenţi Learning & Unlearning, începută în 2015, expoziţiile cu tineri artişti din România, căutările în istoria artei româneşti din 1980 până azi şi programul editorial Pig Latin Books, iniţiat de artistul Ciprian Mureşan. Aflat la parterul Fabricii de Pensule, Domino va funcţiona ca o platformă accesibilă comunităţii artistice locale şi internaţionale, încurajând schimbul de idei şi cadre conceptuale, precum şi deschiderea spre un public interesat să contribuie activ la formularea programelor viitoare.
0 comentarii

Click pentru a mări imaginea


Resurse

 Alte articole de Comunicat de presă


Alte articole

 Festivalul Gellu Naum, ediţia I, 2016, Comunicat de presă
 Ediţie aniversară - Festivalul Internaţional de Folclor Muzici şi Tradiţii în Cişmigiu, 2016, Comunicat de presă
 Peste 50 de evenimente la cea de-a zecea ediţie a Nopţii Institutelor Culturale, 2016, Comunicat de presă
 Horia-Roman Patapievici şi Andrei Şerban la Humanitas Cişmigiu, joi, 18 decembrie 2014, Comunicat de presă
 Andreea Tălpeanu, în expoziţia Atteinte à la beauté de la Paris, alături de Orlan, Comunicat de presă
 Alte articole


SCRIEŢI LA LITERNET

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la cronici@liternet.ro. Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet.ro? Îl puteţi introduce aici.


PUBLICITATE
CITIŢI-NE PE FACEBOOK


Spacer Spacer