Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Anunţuri  Sageata  Astra Film Cinema

Doar o răsuflare, premiat la GOPO 2017, la Astra Film Cinema, Sibiu


Comunicat de presă

aprilie 2017
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
Cum a afectat închiderea fabricilor comuniste din Copşa Mică, cel mai poluat oraş al Europei până în 2009, viaţa unei familii ultra-religioase?

Filmul Doar o răsuflare / A Mere Breath (regia Monica Lăzurean-Gorgan) intră în casa şi curtea familiei Sicrea din Copşa Mică, joi, 27 aprilie 2017, de la ora 19:00, la Astra Film Cinema. Documentarul urmăreşte de-a lungul a şapte ani dinamica familiei Sicrea: în timp ce tatăl aşteaptă de la Dumnezeu vindecare pentru infirmitatea progresivă a mezinei, în interiorul familiei survin transformări care modifică ireversibil relaţiile dintre ei

Tatăl Dobrin, un creştin neoprotestant, şi-ar dori ca Denisa, mezina familiei, să poată merge, dar nu este dispus să apeleze la doctori, ci speră că vindecarea va veni sub forma unui miracol divin. Fetiţa, captivă într-un cărucior cu rotile, suferă de spina bifida, un defect din naştere care-i afectează mobilitatea. Lia, împărtăşeşte fervoarea religioasă a soţului, dar şi-ar dori să apeleze şi la ajutor medical pentru Denisa.

Pe măsură ce copiii devin adulţi, în ciuda tuturor greutăţilor şi a tuturor  rigorilor impuse de religiozitatea dusă la extrem a lui Dobrin, familia va rămâne unită chiar şi atunci când nici rugăciunile pentru însănătoşirea Denisei, nici speranţa într-un viitor "cumsecade" pentru Angelo, rebelul familiei, nu vor da roade.

Filmul Doar o răsuflare a câştigat premiul pentru cel mai bun documentar românesc la Premiile GOPO 2017, Astra Film Festival şi Sarajevo Film Festival.

Accesul la proiecţie se face începând cu ora 18:30, din Piaţa Mică, nr. 11. Mai multe informaţii la tel: 0751.166.516
0 comentarii

Resurse

 Alte articole de Comunicat de presă


Alte articole

 The Wolfpack, proiecţie eveniment la Astra Film Cinema, Sibiu, Comunicat de presă
 Astra Film Cinema îşi reia programul din 11 februarie 2016 cu filmul Outside, Comunicat de presă


SCRIEŢI LA LITERNET

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la cronici@liternet.ro. Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet.ro? Îl puteţi introduce aici.


PUBLICITATE
CITIŢI-NE PE FACEBOOK


Spacer Spacer