februarie 2017
Articole diverse
Focus Atelier, proiect al Asociaţiei Reciproca, ajunge în 2017 la a III-a ediţie, sub titlul Focus Atelier 360o. Tema Practici în arta politică din Estul Europei aduce în prim-plan artişti din ţară şi din imediata vecinătate care, prin arta lor, vin în întâmpinarea unor probleme comune spaţiului geo-politic în care ne regăsim. Focus Atelier 360o se desfăşoară în Cluj-Napoca pe perioada lunilor martie - noiembrie 2017 sub forma unui proiect de rezidenţe artistice acordate invitaţilor: Nicoleta Esinencu (dramaturg din Republica Moldova), Veda Popovici (artistă politică din România) şi Alexander Manuiloff (dramaturg şi scenarist din Bulgaria).

Ediţia Focus Atelier 360o va fi lansată pe 3 martie 2017 la Reactor de creaţie şi experiment prin vernisajul desen automat de Lucia Mărneanu, şi se va încheia pe 12 noiembrie 2017 la Fabrica de Pensule prin lansarea volumului Focus Atelier 360o, aflat în grija Oanei Hodade. Pe parcursul anului organizatorii anunţă ateliere, spectacole şi dezbateri cu acces gratuit pentru oricine este interesat să participe.


În luna martie 2017 fondatoarea teatrului-spălătorie, Nicoleta Esinencu, va susţine atelierul de scriere dramatică De la propagandă la post-adevăr. Istorii personale şi mărturii din / despre România, iar spectacolul Life, producţie a teatrului independent din Chişinău se va juca tot în martie 2017 la Reactor. În luna mai 2017, Veda Popovici este artista care va susţine un atelier de instalaţii performative colective, prezentând la rândul ei performance-uri pe tema Corp revoluţionar. În septembrie 2017, scenaristul şi dramaturgul Alexander Manuiloff aduce la Cluj spectacolul Statul şi susţine atelierul Fear and love in Cluj, bazându-se pe o abordare politică a celor două emoţii umane principale: frica şi iubirea.

Ediţia Focus Atelier 360o se anunţă a fi una la fel de consistentă ca şi ediţiile anterioare ale platformei Focus Atelier. Detalii despre întregul program precum şi despre înscrierile la ateliere se pot găsi pe site-ul focusatelier.ro şi pe pagina de Facebook Focus Atelier Cluj. Pentru orice informaţii organizatorii pot fi găsiţi la adresa de mail [email protected].

Ediţia a III-a Focus Atelier este un proiect co-finanţat de Administraţia Fondului Naţional Cultural. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administraţiei Fondului Cultural Naţional. AFCN nu este responsabilă de conţinutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanţării.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus