februarie 2017
Festivalul DaKINO, 2017
Festivalul Internaţional de Film DaKINO are loc în perioada 1-5 martie 2017 la Cinema PRO, Cinema Muzeul Ţăranului - Studioul Horia Bernea şi ARCUB.

Festivalul aduce la Bucureşti, în proiecţii speciale, în premieră în România, o serie de filme nominalizate la Premiile Oscar 2017:

20th Century Women (2016, 120 min)
Regia: Mike Mills
Cu: Annette Bening, Elle Fanning, Greta Gerwig
Nominalizat la Premiile Oscar 2017 pentru Cel mai bun scenariu original
Nominalizat la Globurile de Aur 2017 pentru Cea mai bună actriţă- Annette Bening şi pentru Cel mai bun film muzical sau de comedie


Captain Fantastic (2016, 120 min)
Regia: Matt Ross
Cu: Viggo Mortensen, George MacKay, Samantha Isler
Nominalizat la Premiile Oscar, Globurile de Aur şi premiile BAFTA 2017 pentru Cel mai bun actor în rol principal - Viggo Mortensen
Premiul pentru Regie, Un certain regard, Festivalul de Film de la Cannes 2016


Hidden Figures (2016, 127 min)
Regia: Theodore Melfi
Cu: Octavia Spencer, Taraji P. Henson, Kirsten Dunst, Kevin Costner
Nominalizat la Premiile Oscar 2017 pentru Cel mai bun film, Cea mai bună actriţă în rol secundar - Octavia Spencer şi Cel mai bun scenariu adaptat

filmul care deschide ediţia 2017, Manchester by the Sea (2016, 137 min)
Regia: Kenneth Lonergan
Cu: Casey Affleck, Michelle Williams
Nominalizat la Premiile Oscar 2017 pentru Cel mai bun film, Cel mai bun regizor, Cel mai bun scenariu original, Cel mai bun actor în rol principal, Cel mai bun actor într-un rol secundar şi Cea mai bună actriţă într-un rol secundar.

Festivalul DaKINO prezintă de asemenea în premieră în România cel mai recent film al regizorului Ang Lee - Billy Lynn's Long Halftime Walk, proiectat sâmbătă, 4 martie 2017, de la ora 21.00 la ARCUB.

Proiecţia-maraton Trainspotting va da posibilitatea cinefililor să (re)vadă în proiecţie consecutivă atât Trainspotting (1996), cât şi T2 Trainspotting (2017), sâmbătă, 4 martie 2017 de la ora 16.00 la Cinema Muzeul Ţăranului.

Certain Women, prezentat în proiecţie unică în România, le aduce pe ecran pe Laura Dern, Michelle Williams, Kristen Stewart, într-un film care a avut premiera la Festivalul de Film de la Sundance 2016 şi a fost prezentat apoi într-un număr record de festivaluri din întreaga lume.

Festivalul Internaţional de Film DaKINO prezintă atât câştigătorul Palme d'Or la Festivalul de Film de la Cannes 2016 - I, Daniel Blake (2016, 100 min) în regia lui Ken Loach, cât şi câştigătorul Ursului de Aur la Berlinale 2016 - documentarul nominalizat la Premiul Oscar pentru cel mai bun documentar, Fuocoammare / Fire at Sea (2016, 115 min), în regia lui Gianfranco Rosi.

Programul integral al Festivalului este disponibil aici.
Biletele pot fi achiziţionate de la casele de bilete ale sălilor de cinema sau de pe site-ul eventbook.ro.

DaKINO 26 este organizat de Asociaţia FAMart şi Fundaţia DaKINO, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei şi al Primăriei Municipiului Bucureşti prin ARCUB.
Eveniment susţinut de ALPHA Bank.
Parteneri: Stella Artois, InterComFilm Distribution, Independenţa Film, Ro Image, Forum Film Romania, Odeon Cineplex, Freeman Entertainment, Clorofilm, iCover.ro, Evergreen Concept, Film Festival, Evian, Mouton Cadet, Metaxa, Giusto Natura, Julius Meinl, Shift Pub.
Parteneri media: Radio Guerrilla, Cinemagia, AaRC.ro, Cinefan.ro, Urban.ro.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus